Zoektocht naar de heilige graal & de ark van het verbond

het mysterie van Rennes-Le-Chateau ontrafeld

Prijs € 29,95

Voor 21.00 besteld, morgen in huis.

Actie: Geen verzendkosten!

Ook beschikbaar als:

K. van Urk

Paperback | Mei 2005 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Bij de belegering van het Zuid-Franse Montesegur in het begin van de dertiende eeuw, zouden de katharen de Heilige Graal naar de kerk van het nabijgelegen Rennes-le-Château hebben gesmokkeld. Eind negentiende eeuw zou pastoor Saunière bij de restauratie van deze kerk eeuwenoude documenten hebben gevonden die hem de weg naar zowel de Heilige Graal als andere kerkelijke schatten zouden hebben gewezen. Waarheid of fictie? Twee Urker broers besluiten de talrijke legenden en raadselachtige verhalen rond deze schatten te onderzoeken en zo veel mogelijk aanwijzingen te verzamelen. Tien jaar lang volgen zij de sporen die in de verhalen worden uitgezet en doen daarbij een groot aantal verbazingwekkende ontdekkingen. Ze hakken zich een weg door dichte begroeiing op zoek naar curieuze stenen en komen bij trotse katharenburchten en tempelierkastelen. En afdalend in donkere schachten en duistere crypten bereiken ze letterlijk en figuurlijk de catacomben van onze westerse geschiedenis. Een fascinerend boek waarin legendes worden ontrafeld, mysteries ontsluierd, codes gekraakt. Een knap gecomponeerd en met vaart geschreven boek dat leest als een thriller.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
K. van Urk
Uitgever
Elmar B.V., Uitgeverij
ISBN
9789038916309
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Mei 2005
Categorie
Overig
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
480

Beschrijving

Bij de belegering van het Zuid-Franse Montesegur in het begin van de dertiende eeuw, zouden de katharen de Heilige Graal naar de kerk van het nabijgelegen Rennes-le-Château hebben gesmokkeld. Eind negentiende eeuw zou pastoor Saunière bij de restauratie van deze kerk eeuwenoude documenten hebben gevonden die hem de weg naar zowel de Heilige Graal als andere kerkelijke schatten zouden hebben gewezen. Waarheid of fictie?
Twee Urker broers besluiten de talrijke legenden en raadselachtige verhalen rond deze schatten te onderzoeken en zo veel mogelijk aanwijzingen te verzamelen. Tien jaar lang volgen zij de sporen die in de verhalen worden uitgezet en doen daarbij een groot aantal verbazingwekkende ontdekkingen. Ze hakken zich een weg door dichte begroeiing op zoek naar curieuze stenen en komen bij trotse katharenburchten en tempelierkastelen. En afdalend in donkere schachten en duistere crypten bereiken ze letterlijk en figuurlijk de catacomben van onze westerse geschiedenis.
Een fascinerend boek waarin legendes worden ontrafeld, mysteries ontsluierd, codes gekraakt. Een knap gecomponeerd en met vaart geschreven boek dat leest als een thriller.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
K. van Urk
Uitgever
Elmar B.V., Uitgeverij
ISBN
9789038916309
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Mei 2005
Categorie
Overig
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
480

Actuele bestsellers!

  • 25,99
  • 24,99
  • 24,99
  • 23,99
  • 23,00
  • 18,99
  • 15,99
  • 17,50
  • 15,00
  • 17,99