Zij is altijd soms

Prijs € 15,95

Levertijd: 2-3 werkdagen

Willigis Jäger

Paperback | Maart 2015 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

In 'Zij is altijd soms' doet de bekende zenleraar Ton Lathouwers een indringend verslag van zijn zoektocht naar vrouwelijke symbolen van genade, erbarmen en mededogen in religie, literatuur, kunst en volksgeloof. Van Kuan Yin tot de Joodse Sjechina, overal volgt hij haar sporen; sporen die alle vormen kunnen aannemen om anderen te redden, tot in de duisternis van Gods afwezigheid in de vernietigingskampen aan toe.Met dit hoopgevende boek beoogt de auteur recht te doen aan de betekenis van het vrouwe-lijke, juist waar dit, zowel in de religieuze symboliek als in de religieuze organisatie, nog altijd een achterstand heeft in te lopen. Hij beschrijft hoe deze compassie altijd weer haar uitdrukking vindt in vrouwelijke, goddelijke gestalten die dan ook centraal staan in zijn speurtocht.'Zij is altijd soms' is een indrukwekkende en tegelijk bemoedigende getuigenis van een zenleraar over zijn eigen levenslange omgang met het vrouwelijke.Ton Lathouwers (1932) is een van de meest liberale zenleraren in het Nederlandse taalgebied. Als docent en hoogleraar in Leuven (Slavische letterkunde) getuigden zijn colleges al vroeg van het appèl van hart tot hart. Kort na zijn benoeming tot hoogleraar in 1968 begaf hij zich op de zenweg. Hij reisde onder andere door Japan, Thailand, Birma en ook Indonesië. Daar legde hij zich toe op de studie van het Chinese zen (ch'an) onder leiding van ch'an-meester Teh Cheng, die Ton in 1987 transmissie als zenmeester verleende.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Willigis Jäger
Uitgever
Asoka
ISBN
9789056703325
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Maart 2015
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
92

Beschrijving

In 'Zij is altijd soms' doet de bekende zenleraar Ton Lathouwers een indringend verslag van zijn zoektocht naar vrouwelijke symbolen van genade, erbarmen en mededogen in religie, literatuur, kunst en volksgeloof. Van Kuan Yin tot de Joodse Sjechina, overal volgt hij haar sporen; sporen die alle vormen kunnen aannemen om anderen te redden, tot in de duisternis van Gods afwezigheid in de vernietigingskampen aan toe.
Met dit hoopgevende boek beoogt de auteur recht te doen aan de betekenis van het vrouwe-lijke, juist waar dit, zowel in de religieuze symboliek als in de religieuze organisatie, nog altijd een achterstand heeft in te lopen. Hij beschrijft hoe deze compassie altijd weer haar uitdrukking vindt in vrouwelijke, goddelijke gestalten die dan ook centraal staan in zijn speurtocht.
'Zij is altijd soms' is een indrukwekkende en tegelijk bemoedigende getuigenis van een zenleraar over zijn eigen levenslange omgang met het vrouwelijke.

Ton Lathouwers (1932) is een van de meest liberale zenleraren in het Nederlandse taalgebied. Als docent en hoogleraar in Leuven (Slavische letterkunde) getuigden zijn colleges al vroeg van het appèl van hart tot hart. Kort na zijn benoeming tot hoogleraar in 1968 begaf hij zich op de zenweg. Hij reisde onder andere door Japan, Thailand, Birma en ook Indonesië. Daar legde hij zich toe op de studie van het Chinese zen (ch'an) onder leiding van ch'an-meester Teh Cheng, die Ton in 1987 transmissie als zenmeester verleende.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Willigis Jäger
Uitgever
Asoka
ISBN
9789056703325
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Maart 2015
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
92

Actuele bestsellers!

  • 25,99
  • 24,99
  • 24,99
  • 23,99
  • 23,00
  • 18,99
  • 15,99
  • 17,50
  • 15,00
  • 17,99