Zicht op effectiviteit

handboek voor resultaatgerichte ontwikkeling in de jeugdzorg

Prijs € 34,99

Niet beschikbaar

Ook beschikbaar als:

Paperback | November 2017 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Handboek voor resultaatgerichte ontwikkeling van interventies in de jeugdsectorNieuwe, volledig herziene en geactualiseerde editieDe jeugdhulp bestaat uit een veelheid aan personen en instanties die allemaal hun best doen om een goed aanbod te verzorgen. Er is echter dringend behoefte aan methoden om meer zicht te krijgen op de effectiviteit van de hulp en van de preventie. Zicht op effectiviteit biedt een uitstekend kader om in die behoefte te voorzien. Dit handboek introduceert de Resultaatgerichte Ontwikkeling van interventies, kortweg RGOi genoemd: een methode waarmee cliënten, praktijkwerkers, kwaliteitsmanagers en bestuurders optimaal kunnen werken en samenwerken, elk in hun eigen rol. Het gezamenlijke doel is immers: betere resultaten boeken voor jeugdigen en opvoeders. Zicht op effectiviteit is opgenomen in de 'Canon Zorg voor de Jeugd' en wordt volop gebruikt op uiteenlopende opleidingen. Deze uitgebreide en geactualiseerde editie biedt nieuwe inzichten en handreikingen en bespreekt discussiepunten over de ontwikkeling van interventies. Een onmisbaar boek voor praktijkwerkers, managers, wetenschappers en opleiders.Tom van Yperen is expert jeugdstelsel bij het Nederlands Jeugdinstituut en bijzonder hoogleraar Monitoring en Innovatie Zorg voor Jeugd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Jan Willem Veerman is emeritus hoogleraar Speciale Kinder- en Jeugdzorg aan de Radboud Universiteit Nijmegen en voormalig directeur van Praktikon, een organisatie voor onderzoek en ontwikkeling in de jeugdzorg. Bas Bijl is kinderen jeugdpsycholoog en kennismanager bij zorginstelling 's Heeren Loo Zorggroep. De drie auteurs zijn medeoprichters van het Samenwerkingsverband Effectieve Jeugdzorg Nederland: www.sejn.nl.

Volledige beschrijving

Specificaties

Uitgever
Lemniscaat B.V., Uitgeverij
ISBN
9789047710035
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
November 2017
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig

Beschrijving

Handboek voor resultaatgerichte ontwikkeling van interventies in de jeugdsector
Nieuwe, volledig herziene en geactualiseerde editie

De jeugdhulp bestaat uit een veelheid aan personen en instanties die allemaal hun best doen om een goed aanbod te verzorgen. Er is echter dringend behoefte aan methoden om meer zicht te krijgen op de effectiviteit van de hulp en van de preventie.
Zicht op effectiviteit biedt een uitstekend kader om in die behoefte te voorzien. Dit handboek introduceert de Resultaatgerichte Ontwikkeling van interventies, kortweg RGOi genoemd: een methode waarmee cliënten, praktijkwerkers, kwaliteitsmanagers en bestuurders optimaal kunnen werken en samenwerken, elk in hun eigen rol. Het gezamenlijke doel is immers: betere resultaten boeken voor jeugdigen en opvoeders.
Zicht op effectiviteit is opgenomen in de 'Canon Zorg voor de Jeugd' en wordt volop gebruikt op uiteenlopende opleidingen. Deze uitgebreide en geactualiseerde editie biedt nieuwe inzichten en handreikingen en bespreekt discussiepunten over de ontwikkeling van interventies. Een onmisbaar boek voor praktijkwerkers, managers, wetenschappers en opleiders.

Tom van Yperen is expert jeugdstelsel bij het Nederlands Jeugdinstituut en bijzonder hoogleraar Monitoring en Innovatie Zorg voor Jeugd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Jan Willem Veerman is emeritus hoogleraar Speciale Kinder- en Jeugdzorg aan de Radboud Universiteit Nijmegen en voormalig directeur van Praktikon, een organisatie voor onderzoek en ontwikkeling in de jeugdzorg. Bas Bijl is kinderen jeugdpsycholoog en kennismanager bij zorginstelling 's Heeren Loo Zorggroep. De drie auteurs zijn medeoprichters van het Samenwerkingsverband Effectieve Jeugdzorg Nederland: www.sejn.nl.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Uitgever
Lemniscaat B.V., Uitgeverij
ISBN
9789047710035
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
November 2017
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig

Actuele bestsellers!

  • 23,00
  • 5,00
  • 15,00
  • 26,99
  • 20,99
  • 34,95
  • 22,50
  • 20,99
  • 24,99
  • 23,99