Zelfsturing

de herontdekking van de vrije wil

Prijs € 23,50

Uitverkocht

Joachim Bauer

Paperback | Mei 2016 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

"Met zelfsturing is in het leven veel te bereiken, zonder zelfsturing niets. De diepere betekenis is om ons eigen ware leven te leven en om onszelf, onze oer-eigen identiteit, te vinden."Prof. dr. Joachim BauerZelfsturing zorgt voor een gezonde balans tussen de directe bevrediging van behoeftes en het bereiken van doelen over een langere tijd in overeenstemming met onze identiteit en wensen. Onderzoeken tonen: wie zijn impulsen kan controleren en tijdelijke inspanningen kan verrichten, bezit de onmisbare voorwaarden voor persoonlijk succes en goede sociale relaties. Zelfsturing kan ons een weg uit stress, innerlijke leegte en een gevoel van zinloosheid wijzen. Het vermogen om zelfsturing te leren is ons allemaal aangeboren.Wetenschaps-bestsellerauteur prof. dr. Joachim Bauer geeft in zijn boek de nieuwste onderzoeksresultaten uit de neurobiologie over zelfsturing en vrije wil. Hij toont wat deze voor ieder individu betekenen en welke gevolgtrekkingen daaruit voor de psychologie, het onderwijs- of gezondheidszorgbeleid te maken zijn. De vrije wil is terug.Prof. dr. Joachim Bauer is neurobioloog, arts en psychotherapeut en doceert aan de universiteit van Freiburg. Voor zijn onderzoekswerk ontving hij de gerenommeerde Organon-prijs van de Duitse vereniging voor biologische psychiatrie. Zijn boek is in Duitsland een Spiegel-bestseller.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Joachim Bauer
Uitgever
Uitgeverij Mens!
ISBN
9789463160346
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Mei 2016
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig

Beschrijving

"Met zelfsturing is in het leven veel te bereiken, zonder zelfsturing niets. De diepere betekenis is om ons eigen ware leven te leven en om onszelf, onze oer-eigen identiteit, te vinden."
Prof. dr. Joachim Bauer

Zelfsturing zorgt voor een gezonde balans tussen de directe bevrediging van behoeftes en het bereiken van doelen over een langere tijd in overeenstemming met onze identiteit en wensen. Onderzoeken tonen: wie zijn impulsen kan controleren en tijdelijke inspanningen kan verrichten, bezit de onmisbare voorwaarden voor persoonlijk succes en goede sociale relaties. Zelfsturing kan ons een weg uit stress, innerlijke leegte en een gevoel van zinloosheid wijzen. Het vermogen om zelfsturing te leren is ons allemaal aangeboren.

Wetenschaps-bestsellerauteur prof. dr. Joachim Bauer geeft in zijn boek de nieuwste onderzoeksresultaten uit de neurobiologie over zelfsturing en vrije wil. Hij toont wat deze voor ieder individu betekenen en welke gevolgtrekkingen daaruit voor de psychologie, het onderwijs- of gezondheidszorgbeleid te maken zijn. De vrije wil is terug.


Prof. dr. Joachim Bauer is neurobioloog, arts en psychotherapeut en doceert aan de universiteit van Freiburg. Voor zijn onderzoekswerk ontving hij de gerenommeerde Organon-prijs van de Duitse vereniging voor biologische psychiatrie. Zijn boek is in Duitsland een Spiegel-bestseller.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Joachim Bauer
Uitgever
Uitgeverij Mens!
ISBN
9789463160346
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Mei 2016
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig

Actuele bestsellers!

  • 25,99
  • 24,99
  • 24,99
  • 23,99
  • 23,00
  • 18,99
  • 15,99
  • 17,50
  • 15,00
  • 17,99