Zelfregulatie werkboek

Prijs € 19,99

Tijdelijk niet beschikbaar

Ook beschikbaar als:

Esther ten Brink, Albert Ponsioen

Paperback | September 2014 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Versterk de executieve functies van kinderenDit protocol biedt handvatten om executieve functies (EF) in het dagelijks leven te versterken. Door deze functies te trainen krijgen kinderen meer vat op hun denken, voelen en gedrag.Het kijken 'onder het gedrag' van een kind krijgt de laatste jaren steeds meer aandacht. Bestaande interventies zijn uitgebreid met trainingsprogramma's van de EF, zoals werkgeheugen, inhibitie en flexibiliteit, op de computer (Braingame Brian).Dit protocol biedt handvatten om de EF van kinderen in hun dagelijks leven te versterken. Door deze functies te trainen krijgen zij meer vat op hun denken, voelen en gedrag. Ook de trainingsmogelijkheden van leervaardigheden, aangestuurd door executieve functies, komen uitgebreid aan bod. Onmisbaar voor iedere behandelaar die 'onder de motorkap' wil kijken en zijn cliënt wil laten profiteren van de nieuwste neuropsychologische inzichten. Drs. Esther ten Brink is psychotherapeut en cognitief gedragstherapeut. Daarnaast is zij ontwikkelaar van diverse behandelprotocollen voor kinderen en pubers met ADHD en hun ouders, supervisor en docent bij diverse opleidingen.Albert Ponsioen is klinisch neuropsycholoog en heeft al jaren te maken met kinderen met een lichte verstandelijke beperking. Beide autuers zijn verbonden aan Lucertis Kinder- en Jeugdpsychiatrie.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Esther ten Brink, Albert Ponsioen
Uitgever
Lannoo Campus
ISBN
9789401416658
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
September 2014
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
80

Beschrijving

Versterk de executieve functies van kinderen

Dit protocol biedt handvatten om executieve functies (EF) in het dagelijks leven te versterken. Door deze functies te trainen krijgen kinderen meer vat op hun denken, voelen en gedrag.
Het kijken 'onder het gedrag' van een kind krijgt de laatste jaren steeds meer aandacht. Bestaande interventies zijn uitgebreid met trainingsprogramma's van de EF, zoals werkgeheugen, inhibitie en flexibiliteit, op de computer (Braingame Brian).

Dit protocol biedt handvatten om de EF van kinderen in hun dagelijks leven te versterken. Door deze functies te trainen krijgen zij meer vat op hun denken, voelen en gedrag. Ook de trainingsmogelijkheden van leervaardigheden, aangestuurd door executieve functies, komen uitgebreid aan bod. Onmisbaar voor iedere behandelaar die 'onder de motorkap' wil kijken en zijn cliënt wil laten profiteren van de nieuwste neuropsychologische inzichten. Drs. Esther ten Brink is psychotherapeut en cognitief gedragstherapeut. Daarnaast is zij ontwikkelaar van diverse behandelprotocollen voor kinderen en pubers met ADHD en hun ouders, supervisor en docent bij diverse opleidingen.

Albert Ponsioen is klinisch neuropsycholoog en heeft al jaren te maken met kinderen met een lichte verstandelijke beperking. Beide autuers zijn verbonden aan Lucertis Kinder- en Jeugdpsychiatrie.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Esther ten Brink, Albert Ponsioen
Uitgever
Lannoo Campus
ISBN
9789401416658
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
September 2014
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
80

Actuele bestsellers!

  • 25,99
  • 24,99
  • 24,99
  • 23,99
  • 23,00
  • 18,99
  • 15,99
  • 17,50
  • 15,00
  • 17,99