Zelfgestuurd leren in het hoger onderwijs

survivalkit voor de eerste maanden

Prijs € 13,30

Uitverkocht

Ella Desmedt, Lieve Carette

Paperback | December 2015 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Zelfgestuurd leren in het hoger onderwijs - Survivalkit voor de eerste maanden wil studenten uit het eerste jaar van het hoger onderwijs ondersteunen bij het verwerven of verder ontwikkelen van de vaardigheden van zelfgestuurd leren. De survivalkit is opgebouwd uit vijf modules, waarin de kernprocessen uit de drie fasen van zelf gestuurd leren in logische volgorde aan bod komen. Elke module bestaat uit theorie en oefeningen. Het duurt ongeveer een uur om een module af te werken en het is de bedoeling dat een student de eerste vier modules gespreid over één semester (12 weken) doorloopt. De vijfde module gaat over zelfreflectie na de examens. De survivalkit is ontwikkeld voor zelfstandige verwerking door een individuele student, maar kan ook door studiebegeleiders gebruikt worden ter ondersteuning van individuele of groepsgewijze studiebegeleiding.Over de auteur(s):Ella Desmedt is doctor in de pedagogische wetenschappen. Tot 2004 was zij verbonden aan de Vakgroep Onderwijskunde van de Universiteit Gent, waar zij promoveerde op een proefschrift over leerstijlen en zelfgestuurd leren binnen de context van het hoger onderwijs. Nu is zij projectleider binnen de sector onderwijs en arbeidsmarkt van het Hoger Instituut voor de Arbeid (HIVA).Lieve Carette is psychologe. Zij is studentenbegeleider aan de Faculteit Geneeskunde en Gezondheidswetenschappen van de Universiteit Gent.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Ella Desmedt, Lieve Carette
Uitgever
Garant
ISBN
9789044117271
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
December 2015
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig

Beschrijving

Zelfgestuurd leren in het hoger onderwijs - Survivalkit voor de eerste maanden wil studenten uit het eerste jaar van het hoger onderwijs ondersteunen bij het verwerven of verder ontwikkelen van de vaardigheden van zelfgestuurd leren. De survivalkit is opgebouwd uit vijf modules, waarin de kernprocessen uit de drie fasen van zelf gestuurd leren in logische volgorde aan bod komen. Elke module bestaat uit theorie en oefeningen. Het duurt ongeveer een uur om een module af te werken en het is de bedoeling dat een student de eerste vier modules gespreid over één semester (12 weken) doorloopt. De vijfde module gaat over zelfreflectie na de examens. De survivalkit is ontwikkeld voor zelfstandige verwerking door een individuele student, maar kan ook door studiebegeleiders gebruikt worden ter ondersteuning van individuele of groepsgewijze studiebegeleiding.

Over de auteur(s):
Ella Desmedt is doctor in de pedagogische wetenschappen. Tot 2004 was zij verbonden aan de Vakgroep Onderwijskunde van de Universiteit Gent, waar zij promoveerde op een proefschrift over leerstijlen en zelfgestuurd leren binnen de context van het hoger onderwijs. Nu is zij projectleider binnen de sector onderwijs en arbeidsmarkt van het Hoger Instituut voor de Arbeid (HIVA).

Lieve Carette is psychologe. Zij is studentenbegeleider aan de Faculteit Geneeskunde en Gezondheidswetenschappen van de Universiteit Gent.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Ella Desmedt, Lieve Carette
Uitgever
Garant
ISBN
9789044117271
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
December 2015
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig

Actuele bestsellers!

  • 23,00
  • 5,00
  • 15,00
  • 26,99
  • 20,99
  • 34,95
  • 22,50
  • 20,99
  • 24,99
  • 23,99