Zelfeuthanasie

een zelfbezorgde goede dood onder eigen regie

Prijs € 18,90

Niet beschikbaar

Ton Vink

Paperback | Januari 2013 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

"Niemand kan bestrijden dat zelfdoding dikwijls in overeenstemming is met ons eigen belang en onze plicht tegenover onszelf: ouderdom, ziekte of ongeluk kunnen het leven tot een last maken, een last die zwaarder kan wegen dan het leven zelf." Aldus David Hume in 1754. Nederland heeft in de discussie over `euthanasie` een voortrekkersrol gespeeld, en doet dat nog. Deze publicatie stelt vast dat er zich inmiddels een tweestromenland is gaan ontwikkelen van `artseneuthanasie` en `zelfeuthanasie`, het een gedragen door wetgeving, het ander door zelfbeschikking. De discussie is allesbehalve beëindigd en de voorstellen tuimelen over elkaar heen: Burgerinitiatief Voltooid Leven, Levenseindekliniek, Laatste Wil Pil, Wijziging art. 294. Enzovoort. Dit boek gaat in op die initiatieven en plaatst er kritische vraagtekens bij, bijvoorbeeld wat betreft consistentie, haalbaarheid en rechtsgeldigheid. Twijfel is hier op z`n plaats. Over `artseneuthanasie`, levensbeëindigend handelen door de arts conform de zorgvuldigheidseisen van de `euthanasiewet` is menig rapport gepubliceerd. Inmiddels raakt ook de praktijk van `zelfeuthanasie` goed gedocumenteerd, goed onderbouwd en geprofessionaliseerd als een betrouwbare route om de zeggenschap en regie over het eigen levenseinde te verwerven. Voor nu of voor later.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Ton Vink
Uitgever
Uitgeverij Damon VOF
ISBN
9789460360701
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Januari 2013
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
176

Beschrijving

"Niemand kan bestrijden dat zelfdoding dikwijls in overeenstemming is met ons eigen belang en onze plicht tegenover onszelf: ouderdom, ziekte of ongeluk kunnen het leven tot een last maken, een last die zwaarder kan wegen dan het leven zelf." Aldus David Hume in 1754. Nederland heeft in de discussie over `euthanasie` een voortrekkersrol gespeeld, en doet dat nog. Deze publicatie stelt vast dat er zich inmiddels een tweestromenland is gaan ontwikkelen van `artseneuthanasie` en `zelfeuthanasie`, het een gedragen door wetgeving, het ander door zelfbeschikking.

De discussie is allesbehalve beëindigd en de voorstellen tuimelen over elkaar heen: Burgerinitiatief Voltooid Leven, Levenseindekliniek, Laatste Wil Pil, Wijziging art. 294. Enzovoort. Dit boek gaat in op die initiatieven en plaatst er kritische vraagtekens bij, bijvoorbeeld wat betreft consistentie, haalbaarheid en rechtsgeldigheid. Twijfel is hier op z`n plaats.

Over `artseneuthanasie`, levensbeëindigend handelen door de arts conform de zorgvuldigheidseisen van de `euthanasiewet` is menig rapport gepubliceerd. Inmiddels raakt ook de praktijk van `zelfeuthanasie` goed gedocumenteerd, goed onderbouwd en geprofessionaliseerd als een betrouwbare route om de zeggenschap en regie over het eigen levenseinde te verwerven. Voor nu of voor later.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Ton Vink
Uitgever
Uitgeverij Damon VOF
ISBN
9789460360701
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Januari 2013
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
176

Actuele bestsellers!

  • 25,99
  • 24,99
  • 24,99
  • 23,99
  • 23,00
  • 18,99
  • 15,99
  • 17,50
  • 15,00
  • 17,99