Zeilrederij Starckeborg

Herstel in de Amsterdamse scheepvaart en scheepsbouw 1815-1865

Prijs € 31,99

Uitverkocht

Ook beschikbaar als:

Cor Scholten

Hardback | Mei 2018 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Zeilrederij Van Starckenborg van Straten is het product van langjarig bronnenonderzoek en levert andere inzichten op dan in gebruikelijke maritieme literatuur. Zo werpt het een geheel ander licht op een aantal 'bekende rederijthema's'. Het grootste hoofdstuk 'De zeilrederij Van Starckenborg van Straten 1830-1866' is een tijdgebonden reconstructie van een zich ontwikkelende rederij in alle facetten over een periode van circa 36 jaar. Bijzonder is de unieke berekening van het rendement van alle 20 schepen met hun 166 reizen. Het geheel mag zeker als representatief worden beschouwd voor een grote zeilrederij in die tijd. De stoomvaart tekent zich tegen de horizon af. Er wordt in het boek eveneens aandacht besteed aan de opkomst van de Amsterdamse reders en scheepsbouwers in dezelfde periode met diverse kwantitatieve gegevens. Trends en de belangrijkste, leidinggevende personen worden belicht. De gemiste kansen van de Amsterdamse reders om zich los te maken van de afhankelijkheid van de Nederlandsche Handel-Maatschappij worden belicht. Daarnaast wordt het scheepsleven van het fregatschip de Generaal List beschreven. Het boek kan worden gezien als een invulling van de maritieme geschiedenis van een grotendeels nog onbeschreven eerste helft van de negentiende eeuw.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Cor Scholten
Uitgever
Walburg Pers B.V., Uitgeverij
ISBN
9789462492684
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Mei 2018
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
352

Beschrijving

Zeilrederij Van Starckenborg van Straten is het product van langjarig bronnenonderzoek en levert andere inzichten op dan in gebruikelijke maritieme literatuur. Zo werpt het een geheel ander licht op een aantal 'bekende rederijthema's'.

Het grootste hoofdstuk 'De zeilrederij Van Starckenborg van Straten 1830-1866' is een tijdgebonden reconstructie van een zich ontwikkelende rederij in alle facetten over een periode van circa 36 jaar. Bijzonder is de unieke berekening van het rendement van alle 20 schepen met hun 166 reizen. Het geheel mag zeker als representatief worden beschouwd voor een grote zeilrederij in die tijd. De stoomvaart tekent zich tegen de horizon af.

Er wordt in het boek eveneens aandacht besteed aan de opkomst van de Amsterdamse reders en scheepsbouwers in dezelfde periode met diverse kwantitatieve gegevens. Trends en de belangrijkste, leidinggevende personen worden belicht. De gemiste kansen van de Amsterdamse reders om zich los te maken van de afhankelijkheid van de Nederlandsche Handel-Maatschappij worden belicht. Daarnaast wordt het scheepsleven van het fregatschip de Generaal List beschreven. Het boek kan worden gezien als een invulling van de maritieme geschiedenis van een grotendeels nog onbeschreven eerste helft van de negentiende eeuw.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Cor Scholten
Uitgever
Walburg Pers B.V., Uitgeverij
ISBN
9789462492684
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Mei 2018
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
352

Actuele bestsellers!

  • 25,99
  • 24,99
  • 24,99
  • 23,99
  • 23,00
  • 18,99
  • 15,99
  • 17,50
  • 15,00
  • 17,99