Zeilkracht

trimgids voor toerzeilers

Prijs € 20,99

Uitverkocht

Peter Nielsen

Paperback | Juni 2007 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Ooit gemerkt dat boeken over zeiltrim geschreven lijken te zijn door wedstrijdzeilers voor wedstrijdzeilers? Dit boek is anders. Zeilkracht door Yachting Monthly richt zich op de toerzeilers met toerjachten; mensen die niet zozeer geïnteresseerd zijn in het winnen van wedstrijden, maar die het wel spannend vinden om het beste uit hun boot te halen. Zeilkracht zit vol met praktische adviezen over mogelijke zeil- tuigtrim en is geïllustreerd met prachtige voorbeelden hoe die perfecte trim te bereiken is; het is een boek dat elke toerzeiler aan boord zou moeten hebben.- Hoe zeilen werken - Essentiële tips voor het trimmen van de zeilen - Balans van je boot - Voortgang houden in licht weer - Trimtips en technieken voor zwaar weer - Spinnakers voor toerzeilers - Hoe stel je de tuigage af - Verbeteringen aan reefsystemen - Alles over het lopend want - Problemen oplossen en onderhoud... en nog veel meer.Peter Nielsen was tien jaar assistent-redacteur bij Yachting Monthly en is nu redacteur bij het tijdschrift Sail. Als lid van het testteam van Yachting Monthly heeft hij veel gezeild en wedstrijden gevaren met jachten van allerlei groottes en types op vele verschillende plaatsen in de wereld. Ook nam hij deel aan verscheidene langeafstandwedstrijden. Toen hij gevraagd werd, hoe hij zijn manier van zeilen zou willen typeren, zei hij dat hij een toerzeiler is die in een wedstrijdzeiler verandert zodra er een andere boot in de buurt is.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Peter Nielsen
Uitgever
Hollandia
ISBN
9789059610323
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juni 2007
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
159

Beschrijving

Ooit gemerkt dat boeken over zeiltrim geschreven lijken te zijn door wedstrijdzeilers voor wedstrijdzeilers? Dit boek is anders. Zeilkracht door Yachting Monthly richt zich op de toerzeilers met toerjachten; mensen die niet zozeer geïnteresseerd zijn in het winnen van wedstrijden, maar die het wel spannend vinden om het beste uit hun boot te halen.
Zeilkracht zit vol met praktische adviezen over mogelijke zeil- tuigtrim en is geïllustreerd met prachtige voorbeelden hoe die perfecte trim te bereiken is; het is een boek dat elke toerzeiler aan boord zou moeten hebben.
- Hoe zeilen werken
- Essentiële tips voor het trimmen van de zeilen
- Balans van je boot
- Voortgang houden in licht weer
- Trimtips en technieken voor zwaar weer
- Spinnakers voor toerzeilers
- Hoe stel je de tuigage af
- Verbeteringen aan reefsystemen
- Alles over het lopend want
- Problemen oplossen en onderhoud... en nog veel meer.

Peter Nielsen was tien jaar assistent-redacteur bij Yachting Monthly en is nu redacteur bij het tijdschrift Sail. Als lid van het testteam van Yachting Monthly heeft hij veel gezeild en wedstrijden gevaren met jachten van allerlei groottes en types op vele verschillende plaatsen in de wereld. Ook nam hij deel aan verscheidene langeafstandwedstrijden. Toen hij gevraagd werd, hoe hij zijn manier van zeilen zou willen typeren, zei hij dat hij een toerzeiler is die in een wedstrijdzeiler verandert zodra er een andere boot in de buurt is.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Peter Nielsen
Uitgever
Hollandia
ISBN
9789059610323
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juni 2007
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
159

Actuele bestsellers!

  • 25,99
  • 24,99
  • 24,99
  • 23,99
  • 23,00
  • 18,99
  • 15,99
  • 17,50
  • 15,00
  • 17,99