Zee en land

de kracht van kustregio's

Prijs € 13,00

Uitverkocht

Gert-Jan Hospers

Paperback | September 2014 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Hoe komt het dat kustbewoners gezonder zijn dan mensen die in het binnenland wonen? Heeft de visserij in Europese kustregio's toekomst? Kan door klimaatverandering een Rivièra aan de Noordzee ontstaan? Waarom zijn de Zeeuwse stranden zo geliefd bij kunstenaars? In Zee+land: de kracht van kustregio's zoekt geograaf Gert-Jan Hospers naar antwoorden. Aan de hand van voorbeelden uit heel Europa verkent hij de Z-factor: de invloed van de zee op bewoners en bezoekers van de kust. Naast wonen, werken en vrije tijd komen de thema's voeding, gezondheid, creativiteit en zingeving uitgebreid aan bod. Overal in Europa, van Wales tot Kroatië, beschouwen mensen de zee vanouds als schatkamer. Maar voor de kust liggen nog meer schatten verborgen, zoals duurzame energiebronnen en medicijnen uit zeeorganismen. Willen we daarvan profiteren, dan moeten we investeren in onze kustregio's en de zee die ze omspoelt. Meer dan ooit geldt: koester de kust! Prof.dr. Gert-Jan Hospers (Enschede, 1974) doceert economische geografie aan de Universiteit Twente enis bijzonder hoogleraar city- en regiomarketing aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Eerder schreefhij boeken over industrieregio's, citymarketing, demografische krimp en gevoelsgeografie.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Gert-Jan Hospers
Uitgever
Boer, Den / De Ruiter
ISBN
9789079875009
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
September 2014
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
152

Beschrijving

Hoe komt het dat kustbewoners gezonder zijn dan mensen die in het binnenland wonen? Heeft de visserij in Europese kustregio's toekomst? Kan door klimaatverandering een Rivièra aan de Noordzee ontstaan? Waarom zijn de Zeeuwse stranden zo geliefd bij kunstenaars?

In Zee+land: de kracht van kustregio's zoekt geograaf Gert-Jan Hospers naar antwoorden. Aan de hand van voorbeelden uit heel Europa verkent hij de Z-factor: de invloed van de zee op bewoners en bezoekers van de kust. Naast wonen, werken en vrije tijd komen de thema's voeding, gezondheid, creativiteit en zingeving uitgebreid aan bod. Overal in Europa, van Wales tot Kroatië, beschouwen mensen de zee vanouds als schatkamer. Maar voor de kust liggen nog meer schatten verborgen, zoals duurzame energiebronnen en medicijnen uit zeeorganismen. Willen we daarvan profiteren, dan moeten we investeren in onze kustregio's en de zee die ze omspoelt. Meer dan ooit geldt: koester de kust!

Prof.dr. Gert-Jan Hospers (Enschede, 1974) doceert economische geografie aan de Universiteit Twente en
is bijzonder hoogleraar city- en regiomarketing aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Eerder schreef
hij boeken over industrieregio's, citymarketing, demografische krimp en gevoelsgeografie.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Gert-Jan Hospers
Uitgever
Boer, Den / De Ruiter
ISBN
9789079875009
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
September 2014
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
152

Actuele bestsellers!

  • 23,00
  • 5,00
  • 15,00
  • 26,99
  • 20,99
  • 34,95
  • 22,50
  • 20,99
  • 24,99
  • 23,99