Zalig de zachtmoedigen

het profetisch getuigenis van zwakheid

Prijs € 13,99

Uitverkocht

Ook beschikbaar als:

Stanley Hauerwas, Jean Vanier

Paperback | Februari 2016 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Het vergt moed om in onze harde, voortrazende wereld zachtmoedig te zijn. Daarbij kunnen we veel leren van een vaak vergeten groep: de mensen met verstandelijke beperkingen.Dit fascinerende boek gaat over de alternatieve manier van leven die gestalte krijgt in De Ark, een gemeenschap waar mensen met en zonder verstandelijke beperking samenleven. Jean Vanier - stichter van De Ark - vertelt over zijn verstandelijk beperkte vrienden en over de manier waarop zij zijn leven veranderd hebben. Ze hebben hem geleerd om geduld te betrachten, vrede te zoeken, trouw te blijven. Samen met Stanley Hauerwas - Amerika's roemruchtste theoloog - beschrijft Vanier de tegencultuur in De Ark, die gekenmerkt wordt door radicale vormen van zachtmoedigheid, trouw en vredestichting. Hiermee is De Ark profetisch. Ze getuigt ervan hoe wij in een gebroken en gewelddadige wereld waarachtig en getrouw kunnen leven.Stanley Hauerwas (1940) is een spraakmakend theoloog in het Engelse taalgebied. Hij doceerde theologische ethiek aan Duke University in Durham (North Carolina) en is nu hoogleraar aan de universiteit van Aberdeen (Schotland).Jean Vanier (1928) is de stichter van de wereldwijde L'Archegemeenschappen. In 2015 won hij de vermaarde Templeton-prijs.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Stanley Hauerwas, Jean Vanier
Uitgever
KokBoekencentrum Non-Fictie
ISBN
9789023970309
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Februari 2016
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
107

Beschrijving

Het vergt moed om in onze harde, voortrazende wereld zachtmoedig te zijn. Daarbij kunnen we veel leren van een vaak vergeten groep: de mensen met verstandelijke beperkingen.

Dit fascinerende boek gaat over de alternatieve manier van leven die gestalte krijgt in De Ark, een gemeenschap waar mensen met en zonder verstandelijke beperking samenleven. Jean Vanier - stichter van De Ark - vertelt over zijn verstandelijk beperkte vrienden en over de manier waarop zij zijn leven veranderd hebben. Ze hebben hem geleerd om geduld te betrachten, vrede te zoeken, trouw te blijven. Samen met Stanley Hauerwas - Amerika's roemruchtste theoloog - beschrijft Vanier de tegencultuur in De Ark, die gekenmerkt wordt door radicale vormen van zachtmoedigheid, trouw en vredestichting. Hiermee is De Ark profetisch. Ze getuigt ervan hoe wij in een gebroken en gewelddadige wereld waarachtig en getrouw kunnen leven.

Stanley Hauerwas (1940) is een spraakmakend theoloog in het Engelse taalgebied. Hij doceerde theologische ethiek aan Duke University in Durham (North Carolina) en is nu hoogleraar aan de universiteit van Aberdeen (Schotland).
Jean Vanier (1928) is de stichter van de wereldwijde L'Archegemeenschappen. In 2015 won hij de vermaarde Templeton-prijs.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Stanley Hauerwas, Jean Vanier
Uitgever
KokBoekencentrum Non-Fictie
ISBN
9789023970309
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Februari 2016
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
107

Actuele bestsellers!

  • 23,00
  • 5,00
  • 15,00
  • 26,99
  • 20,99
  • 34,95
  • 22,50
  • 20,99
  • 24,99
  • 23,99