Zakboek BHV

Prijs € 7,95

Niet beschikbaar

Gerard de Groot

Paperback | Maart 2018 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Het zakboek BHV geeft een bondige samenvatting van de belangrijkste BHV handelingen. In de ene helft vindt u de belangrijkste wetenswaardigheden voor het verlenen van spoedeisende hulp. Wat moet u doorgeven bij een 112-melding, hoe stelt u een juiste diagnose en hoe gebruikt u een AED? Het boek beschrijft de belangrijkste levensreddende handelingen met duidelijke foto's en stroomschema's. De andere helft opent met een 112-belscript voor het melden van een brand. Aan de hand van een stroomschema kunt u beslissen of u zelf kunt blussen of dat u moet ontruimen. Ook hier duidelijke instructies met foto's. Spoedeisende hulp verlenen of een brand bestrijden. Ook opgeleide BHV'ers maken dat maar zelden mee. Een goede opleiding en daarna regelmatig oefenen is de enige voorbereiding voor een noodsituatie. Maar wanneer het er echt op aankomt, is de situatie veel bedreigender dan de oefening en kunnen twijfels ontstaan over hoe te handelen. Een praktisch zakboek kan dan nuttig zijn als geheugensteun en informatiebron. Dat kan levens redden!Deze 2e herziene druk in een 'nieuw jasje' is geactualiseerd naar de huidige stand van techniek en wetenschap.InhoudsopgaveDeel IA. Onveilige situatieB. Slachtoffers reagerenC. Bewusteloze slachtoffersD. Géén ademhalingDeel IIA. Brand achter een dichte deurB. Situatie beoordelenC. Veilig blussenD. OntruimenE. BrandwondenDoelgroepHet zakboek BHV is geschreven voor opgeleide BHV'ers, maar ook niet-BHV'ers kunnen er in noodsituaties hun voordeel mee doen.De inhoud is gebaseerd op de richtlijnen en uitgangspunten van de Nederlandse Reanimatieraad, de Hartstichting, NIBHV, Oranje Kruis en internationale organisaties. Over de praktijkbenadering van slachtoffers is geadviseerd door een artsen van het AMC Amsterdam. Over de brandbenadering is geadviseerd door een wachtcommandant van de Brandweer en een vertegenwoordiger van Brandveiligheid opleidingen in Harderwijk.Tweede herziene druk 2018

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Gerard de Groot
Uitgever
Kerckebosch B.V., Uitgeverij
ISBN
9789067205832
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Maart 2018
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig

Beschrijving

Het zakboek BHV geeft een bondige samenvatting van de belangrijkste BHV handelingen. In de ene helft vindt u de belangrijkste wetenswaardigheden voor het verlenen van spoedeisende hulp. Wat moet u doorgeven bij een 112-melding, hoe stelt u een juiste diagnose en hoe gebruikt u een AED? Het boek beschrijft de belangrijkste levensreddende handelingen met duidelijke foto's en stroomschema's. De andere helft opent met een 112-belscript voor het melden van een brand. Aan de hand van een stroomschema kunt u beslissen of u zelf kunt blussen of dat u moet ontruimen. Ook hier duidelijke instructies met foto's.

Spoedeisende hulp verlenen of een brand bestrijden. Ook opgeleide BHV'ers maken dat maar zelden mee. Een goede opleiding en daarna regelmatig oefenen is de enige voorbereiding voor een noodsituatie. Maar wanneer het er echt op aankomt, is de situatie veel bedreigender dan de oefening en kunnen twijfels ontstaan over hoe te handelen. Een praktisch zakboek kan dan nuttig zijn als geheugensteun en informatiebron. Dat kan levens redden!

Deze 2e herziene druk in een 'nieuw jasje' is geactualiseerd naar de huidige stand van techniek en wetenschap.


Inhoudsopgave

Deel I
A. Onveilige situatie
B. Slachtoffers reageren
C. Bewusteloze slachtoffers
D. Géén ademhaling

Deel II
A. Brand achter een dichte deur
B. Situatie beoordelen
C. Veilig blussen
D. Ontruimen
E. Brandwonden

Doelgroep
Het zakboek BHV is geschreven voor opgeleide BHV'ers, maar ook niet-BHV'ers kunnen er in noodsituaties hun voordeel mee doen.

De inhoud is gebaseerd op de richtlijnen en uitgangspunten van de Nederlandse Reanimatieraad, de Hartstichting, NIBHV, Oranje Kruis en internationale organisaties. Over de praktijkbenadering van slachtoffers is geadviseerd door een artsen van het AMC Amsterdam. Over de brandbenadering is geadviseerd door een wachtcommandant van de Brandweer en een vertegenwoordiger van Brandveiligheid opleidingen in Harderwijk.

Tweede herziene druk 2018

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Gerard de Groot
Uitgever
Kerckebosch B.V., Uitgeverij
ISBN
9789067205832
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Maart 2018
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig

Actuele bestsellers!

  • 15,99
  • 24,99
  • 23,00
  • 8,00
  • 15,00
  • 20,99
  • 23,95
  • 23,95
  • 15,00
  • 22,99