Zó X!

hoe de nieuwe leiders talenten in organisaties verbinden

Prijs € 19,99

Niet beschikbaar

Ook beschikbaar als:

Marjolein Risseeuw

Hardback | Oktober 2011 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Voor het eerst zijn vier verschillende generaties werkzaam in organisaties. Iedere generatie wordt in een andere tijd, in een andere wereld en uit ander materiaal geboren. Zij hebben geheel eigen wensen en opvattingen over het werk en hoe er gewerkt dient te worden.. De babyboomers overwegen een 'tweede' carrière of een andere tijdbesteding. Generatie X heeft behoefte aan zingeving in het werk, wil een goede balans tussen werk en privé en vindt het belangrijk dat leiders empathie aan de dag leggen. Generatie Y stelt hoge eisen aan haar zelfstandigheid en wil eigen verantwoordelijkheid. En de Einstein-generatie wil werk en werktijd helemaal zelf kunnen inrichten om alleen beoordeeld te worden op het resultaat.Dit alles vraagt om nieuw leiderschap: we hebben verbinders nodig die vier generaties van talenten kunnen steunen en inspireren tot betere bedrijfsresultaten in turbulente tijden. Deze nieuwe leiders moeten bovendien de schaarse talenten vasthouden ook om de diversiteit aan talenten te verzilveren.Zó X! biedt een handreiking aan de huidige top en aan de aanstormende generatie leiders. Het geeft inzicht in de aanvullende leiderschapskwaliteiten, naast macht en 'control', die we de komende jaren keihard nodig zullen hebben. Bovendien wordt aangegeven hoe je medewerkers kunt behouden in een zich vernieuwende bedrijfscultuur met meer zingeving, zelfstandigheid, vrijheid én concreet resultaat. Marjolein Risseeuw geeft aan de hand van concrete voorbeelden van huidige leiders, opdrachtgevers en collega's, en vooral op basis van haar eigen ervaringen, inzicht in de successen en valkuilen op weg naar verbindend leiderschap.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Marjolein Risseeuw
Uitgever
Scriptum Books
ISBN
9789055948475
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Oktober 2011
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig

Beschrijving

Voor het eerst zijn vier verschillende generaties werkzaam in organisaties. Iedere generatie wordt in een andere tijd, in een andere wereld en uit ander materiaal geboren. Zij hebben geheel eigen wensen en opvattingen over het werk en hoe er gewerkt dient te worden.. De babyboomers overwegen een 'tweede' carrière of een andere tijdbesteding. Generatie X heeft behoefte aan zingeving in het werk, wil een goede balans tussen werk en privé en vindt het belangrijk dat leiders empathie aan de dag leggen. Generatie Y stelt hoge eisen aan haar zelfstandigheid en wil eigen verantwoordelijkheid. En de Einstein-generatie wil werk en werktijd helemaal zelf kunnen inrichten om alleen beoordeeld te worden op het resultaat.

Dit alles vraagt om nieuw leiderschap: we hebben verbinders nodig die vier generaties van talenten kunnen steunen en inspireren tot betere bedrijfsresultaten in turbulente tijden. Deze nieuwe leiders moeten bovendien de schaarse talenten vasthouden ook om de diversiteit aan talenten te verzilveren.

Zó X! biedt een handreiking aan de huidige top en aan de aanstormende generatie leiders. Het geeft inzicht in de aanvullende leiderschapskwaliteiten, naast macht en 'control', die we de komende jaren keihard nodig zullen hebben. Bovendien wordt aangegeven hoe je medewerkers kunt behouden in een zich vernieuwende bedrijfscultuur met meer zingeving, zelfstandigheid, vrijheid én concreet resultaat.

Marjolein Risseeuw geeft aan de hand van concrete voorbeelden van huidige leiders, opdrachtgevers en collega's, en vooral op basis van haar eigen ervaringen, inzicht in de successen en valkuilen op weg naar verbindend leiderschap.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Marjolein Risseeuw
Uitgever
Scriptum Books
ISBN
9789055948475
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Oktober 2011
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig

Actuele bestsellers!

  • 25,99
  • 24,99
  • 24,99
  • 23,99
  • 23,00
  • 18,99
  • 15,99
  • 17,50
  • 15,00
  • 17,99