X-factor

20 verhalen over de onzichtbare kracht van wiskunde

Prijs € 26,50

Uitverkocht

Giovanni Samaey, Joseph Vandewalle

Paperback | Mei 2016 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Hoe werkt homebanking? Hoe worden gezelschapsspelletjes ontwikkeld? Hoe betrouwbaar kan windenergie worden? Hoe ontdekken we vervalste schilderijen? Blijven slimme meisjes langer single? Hoe gevaarlijk kan een bioterrorist worden? Bij al deze vragen - en nog vele andere - speelt wiskunde een belangrijke rol in de zoektocht naar het antwoord.In dit boek vertellen we het verhaal achter twintig van dit soort vragen. Dit is uitdrukkelijk géén wiskundeboek, maar een boek over de rol die wiskunde speelt bij het bedenken van de creatieve oplossingen die de wereld nodig heeft. De vragen zijn opgedeeld in drie categorieën: huis-, tuin- en keukenwiskunde, wiskunde voor de werkvloer, en wiskunde voor de maatschappij van morgen. De thema's illustreren niet alleen de ongelooflijk brede inzetbaarheid van wiskunde in de wereld rondom ons, maar ook de grote diversiteit aan bruikbare wiskundige technieken.Zoals we net iets langer blijven kijken dan strikt noodzakelijk is wanneer we iemand zien passeren met een hoge X-factor, willen we hier de X-factor van de wiskunde in de verf zetten. Wanneer we iets langer kijken dan nodig naar wat we zien rondom ons, komt als vanzelf het besef dat er heel wat wiskunde gebruikt is om de mens te brengen tot waar hij vandaag staat. En dat er nog heel wat problemen over zijn, en te ontdekken, en wiskundeom die op te lossen.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Giovanni Samaey, Joseph Vandewalle
Uitgever
Pelckmans
ISBN
9789028986121
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Mei 2016
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig

Beschrijving

Hoe werkt homebanking? Hoe worden gezelschapsspelletjes ontwikkeld? Hoe betrouwbaar kan windenergie worden? Hoe ontdekken we vervalste schilderijen? Blijven slimme meisjes langer single? Hoe gevaarlijk kan een bioterrorist worden? Bij al deze vragen - en nog vele andere - speelt wiskunde een belangrijke rol in de zoektocht naar het antwoord.
In dit boek vertellen we het verhaal achter twintig van dit soort vragen. Dit is uitdrukkelijk géén wiskundeboek, maar een boek over de rol die wiskunde speelt bij het bedenken van de creatieve oplossingen die de wereld nodig heeft. De vragen zijn opgedeeld in drie categorieën: huis-, tuin- en keukenwiskunde, wiskunde voor de werkvloer, en wiskunde voor de maatschappij van morgen. De thema's illustreren niet alleen de ongelooflijk brede inzetbaarheid van wiskunde in de wereld rondom ons, maar ook de grote diversiteit aan bruikbare wiskundige technieken.
Zoals we net iets langer blijven kijken dan strikt noodzakelijk is wanneer we iemand zien passeren met een hoge X-factor, willen we hier de X-factor van de wiskunde in de verf zetten. Wanneer we iets langer kijken dan nodig naar wat we zien rondom ons, komt als vanzelf het besef dat er heel wat wiskunde gebruikt is om de mens te brengen tot waar hij vandaag staat. En dat er nog heel wat problemen over zijn, en te ontdekken, en wiskunde
om die op te lossen.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Giovanni Samaey, Joseph Vandewalle
Uitgever
Pelckmans
ISBN
9789028986121
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Mei 2016
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig

Actuele bestsellers!

  • 25,99
  • 24,99
  • 24,99
  • 23,99
  • 23,00
  • 18,99
  • 15,99
  • 17,50
  • 15,00
  • 17,99