Worstelen aan de rand van Europa (e-Book)

verhalen achter de Griekse crisis

Prijs € 9,99
Download direct dit e-Book
Ook beschikbaar als:
Deze titel komt in aanmerking voor

Eva Wiessing, Conny Keessen

EPUB met digitaal watermerk | Mei 2016 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

In het najaar van 2009 kwam Griekenland acuut in de financiële problemen. Het land dreigde failliet te gaan en de rest van Europa mee te sleuren in zijn val. De eurocrisis was begonnen.De internationale gemeenschap schoot Griekenland te hulp met miljardenleningen en in ruil daarvoor moest het land ongekend zware bezuinigingen doorvoeren. De economie kwam in een diepe recessie. Miljoenen Grieken zagen hun leven dramatisch veranderen.Toen in januari 2015 de linkse premier Tsipras en zijn flamboyante minister van Financiën Varoufakis aan de macht kwamen, hoopten veel Grieken op een nieuwe start. De twee beloofden Griekenland uit de wurggreep van de internationale schuldeisers te halen. Maar hun aanpak mislukte faliekant.Eva Wiessing en Conny Keessen gingen op zoek naar de verhalen achter de Griekse crisis, van de gewone Grieken die zich staande proberen te houden in een land waar je van de staat weinig meer kunt verwachten. Een land waar improvisatie en burgerlijke ongehoorzaamheid een manier van overleven is geworden.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Eva Wiessing, Conny Keessen
Uitgever
Lebowski
ISBN
9789048831661
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
Mei 2016
Bestandsgrootte
5451793 bytes
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
151

Beschrijving

In het najaar van 2009 kwam Griekenland acuut in de financiële problemen. Het land dreigde failliet te gaan en de rest van Europa mee te sleuren in zijn val. De eurocrisis was begonnen.

De internationale gemeenschap schoot Griekenland te hulp met miljardenleningen en in ruil daarvoor moest het land ongekend zware bezuinigingen doorvoeren. De economie kwam in een diepe recessie. Miljoenen Grieken zagen hun leven dramatisch veranderen.

Toen in januari 2015 de linkse premier Tsipras en zijn flamboyante minister van Financiën Varoufakis aan de macht kwamen, hoopten veel Grieken op een nieuwe start. De twee beloofden Griekenland uit de wurggreep van de internationale schuldeisers te halen. Maar hun aanpak mislukte faliekant.

Eva Wiessing en Conny Keessen gingen op zoek naar de verhalen achter de Griekse crisis, van de gewone Grieken die zich staande proberen te houden in een land waar je van de staat weinig meer kunt verwachten. Een land waar improvisatie en burgerlijke ongehoorzaamheid een manier van overleven is geworden.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Eva Wiessing, Conny Keessen
Uitgever
Lebowski
ISBN
9789048831661
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
Mei 2016
Bestandsgrootte
5451793 bytes Kb
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
151

Actuele bestsellers!

  • 25,99
  • 24,99
  • 24,99
  • 23,99
  • 23,00
  • 18,99
  • 15,99
  • 17,50
  • 15,00
  • 17,99