Woningcorporaties in een nieuwe werkelijkheid

van regels tot uitvoering

Prijs € 49,00

Uitverkocht

J.B.W. van Vark RA

Paperback | Juni 2016 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

De uitgave De woningcorporatie in een nieuwe werkelijkheid: van regels tot uitvoering beoogt op toegankelijke wijze inzicht te verschaffen in de fors gewijzigde regelgeving voor de corporatie sector. Het boek biedt context waarin corporaties zich kunnen en mogen bewegen door de woningwet en gaat in op de doelen, bedoeling en taken van corporaties in het kader van deze wet.Vanaf 1 juli 2015 is de corporatiesector geconfronteerd met zeer sterk gewijzigde regelgeving, waarbij de overheid kiest voor stevige sturing van de activiteiten van woningcorporaties. Deze nieuwe Woningwet, Besluit en Regelingbevatten een grote verzameling van bepalingen, verwijzingen en verplichtingen. Een dik pakket dat zich moeilijk laat lezen, terwijl een goed inzicht in deze complexe spelregels noodzakelijk is om actief in en met de volkshuisvesting te acteren.In heldere en begrijpelijke taal wordt de lezer meegenomen door de verschillende wettelijke bepalingen, verwijzingen en voetnoten. Heldere schema's en kaders ondersteunen de tekst, zodat de lezer in een oogopslag kan zien hoe de verbanden tussen de verschillende bepalingen en uitwerkingen zijn. Duidelijk wordt welke nieuwe spelregels van belang zijn, wat hun impact is op de interne organisatie en hoe dit zich verhoudt ten opzichte van het interne en externe toezicht.Kortom, dit boek is een aanrader voor iedereen die in de corporatiesector werkt op bestuurlijk en toezichthoudend niveau, maar is ook geschikt voor alle corporatiemedewerkers en voor iedereen die te maken heeft met corporaties, zoals gemeenten, bewonersorganisaties, Woonbond en accountants.Auteur: J.B.W. (Hans) van Vark RAISBN: 9789491930607

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
J.B.W. van Vark RA
Uitgever
Berghauser Pont Publishing
ISBN
9789491930607
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juni 2016
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
315

Beschrijving

De uitgave De woningcorporatie in een nieuwe werkelijkheid: van regels tot uitvoering beoogt op toegankelijke wijze inzicht te verschaffen in de fors gewijzigde regelgeving voor de corporatie sector. Het boek biedt context waarin corporaties zich kunnen en mogen bewegen door de woningwet en gaat in op de doelen, bedoeling en taken van corporaties in het kader van deze wet.

Vanaf 1 juli 2015 is de corporatiesector geconfronteerd met zeer sterk gewijzigde regelgeving, waarbij de overheid kiest voor stevige sturing van de activiteiten van woningcorporaties. Deze nieuwe Woningwet, Besluit en Regelingbevatten een grote verzameling van bepalingen, verwijzingen en verplichtingen. Een dik pakket dat zich moeilijk laat lezen, terwijl een goed inzicht in deze complexe spelregels noodzakelijk is om actief in en met de volkshuisvesting te acteren.

In heldere en begrijpelijke taal wordt de lezer meegenomen door de verschillende wettelijke bepalingen, verwijzingen en voetnoten. Heldere schema's en kaders ondersteunen de tekst, zodat de lezer in een oogopslag kan zien hoe de verbanden tussen de verschillende bepalingen en uitwerkingen zijn. Duidelijk wordt welke nieuwe spelregels van belang zijn, wat hun impact is op de interne organisatie en hoe dit zich verhoudt ten opzichte van het interne en externe toezicht.

Kortom, dit boek is een aanrader voor iedereen die in de corporatiesector werkt op bestuurlijk en toezichthoudend niveau, maar is ook geschikt voor alle corporatiemedewerkers en voor iedereen die te maken heeft met corporaties, zoals gemeenten, bewonersorganisaties, Woonbond en accountants.

Auteur: J.B.W. (Hans) van Vark RA

ISBN: 9789491930607

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
J.B.W. van Vark RA
Uitgever
Berghauser Pont Publishing
ISBN
9789491930607
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juni 2016
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
315

Actuele bestsellers!

  • 22,99
  • 18,99
  • 24,99
  • 23,00
  • 15,00
  • 15,99
  • 18,99
  • 15,00
  • 23,99
  • 24,99