Witte onschuld

Paradoxen van kolonialisme en ras, herziene editie

Prijs € 24,99

Niet beschikbaar

Ook beschikbaar als:

Gloria Wekker

Paperback | December 2020 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

In Witte onschuld onderzoekt Gloria Wekker een centrale paradox in de Nederlandse samenleving: de passie en agressie die ras oproept, terwijl het bestaan van ras en racisme tegelijkertijd in alle toonaarden wordt ontkend. In haar verkenning van het dominante zelfbeeld van de witte Nederlander is het ‘culturele archief’ een leidend concept: de diep ingesleten attitudes en emoties die racisme in stand houden en hun oorsprong kennen in het koloniale verleden. Deze herziene editie bevat een nieuw hoofdstuk.In haar briljante boek geeft Gloria Wekker een scherpzinnige ontrafeling van het zelfbeeld van een natie. Een verhelderende collage van geschiedenis, politiek en antropologie.Chimamanda Ngozi Adichie Witte Onschuld levert een belangrijke bijdrage die ons nieuwe en specifieke inzichten geeft om het cultureel archief van kolonialisme te bestuderen. Dit boek reikt zich uit naar lezers en trekt ze naar binnen.Sara Ahmed, onafhankelijk feministisch auteur en wetenschapperGloria Wekkers geduldige anatomie van de Nederlandse raciale orde is een belangrijke bijdrage aan het groeiende debat over witheid en hoe we daaraan voorbij kunnen geraken.professor Paul Gilroy, King's College, LondenBeste boek over Nederland.Prof. Dr. Thijl Sunier, Vrije UniversiteitDit is een moedig boek, dat witte Nederlanders tot luisteren en leren aanzet. Vergeet de witte reflex ("ik ben onschuldig", "wat nou racisme"), lees eerst dit boek en leer.Prof. dr. Willem Schinkel, Erasmus Universiteit Rotterdam

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Gloria Wekker
Uitgever
AUP Algemeen
ISBN
9789463724456
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
December 2020
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
346

Beschrijving

In Witte onschuld onderzoekt Gloria Wekker een centrale paradox in de Nederlandse samenleving: de passie en agressie die ras oproept, terwijl het bestaan van ras en racisme tegelijkertijd in alle toonaarden wordt ontkend. In haar verkenning van het dominante zelfbeeld van de witte Nederlander is het ‘culturele archief’ een leidend concept: de diep ingesleten attitudes en emoties die racisme in stand houden en hun oorsprong kennen in het koloniale verleden. Deze herziene editie bevat een nieuw hoofdstuk.

In haar briljante boek geeft Gloria Wekker een scherpzinnige ontrafeling van het zelfbeeld van een natie. Een verhelderende collage van geschiedenis, politiek en antropologie.
Chimamanda Ngozi Adichie

Witte Onschuld levert een belangrijke bijdrage die ons nieuwe en specifieke inzichten geeft om het cultureel archief van kolonialisme te bestuderen. Dit boek reikt zich uit naar lezers en trekt ze naar binnen.
Sara Ahmed, onafhankelijk feministisch auteur en wetenschapper

Gloria Wekkers geduldige anatomie van de Nederlandse raciale orde is een belangrijke bijdrage aan het groeiende debat over witheid en hoe we daaraan voorbij kunnen geraken.
professor Paul Gilroy, King's College, Londen

Beste boek over Nederland.
Prof. Dr. Thijl Sunier, Vrije Universiteit

Dit is een moedig boek, dat witte Nederlanders tot luisteren en leren aanzet. Vergeet de witte reflex ("ik ben onschuldig", "wat nou racisme"), lees eerst dit boek en leer.
Prof. dr. Willem Schinkel, Erasmus Universiteit Rotterdam

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Gloria Wekker
Uitgever
AUP Algemeen
ISBN
9789463724456
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
December 2020
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
346

Actuele bestsellers!

  • 23,00
  • 5,00
  • 15,00
  • 26,99
  • 20,99
  • 34,95
  • 22,50
  • 20,99
  • 24,99
  • 23,99