Witte Eskimo

de onverschrokken reis van Knud Rasmussen naar het hart van de Noordpool

Prijs € 35,50

Uitverkocht

Stephen R. Bown

Hardback | Juli 2017 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

De eerste volledige biografie van Knud Rasmussen, de ontdekkingsreiziger en etnograaf die de cultuur, de taal en het leven van de Inuit in het Noordpoolgebied in kaart bracht.De Deense 'Groenlander' staat niet alleen bekend voor zijn legendarische moed, zijn goedlachse avontuurlijke aard en zijn meesterlijke pen, maar ook voor zijn onschatbare verzameling en studie van liederen, legenden en mythische verhalen van de Inuit. Rasmussen voelde zich even comfortabel in een pak van berenpels op het poolijs onder het noorderlicht als in een smoking in de Kopenhaagse opera. In tegenstelling tot andere poolreizigers reisde hij altijd in klein gezelschap - enkele Inuit -, zonder al te veel materieel en voorraden, en leefde hij van de jacht en van wat het land hem onderweg bood. De Vijfde Thule-expeditie was ongetwijfeld het hoogtepunt in zijn carrière. Drie jaar was hij onderweg van Groenland tot Alaska. Met de inzichten van deze hondensledetocht - zo'n dertigduizend kilometer over land - leverde hij het bewijs van de gemeenschappelijke oorsprong van alle inheemse volkeren in de Arctis. Wie van avontuur, ongerepte verre culturen en tijdloze legenden houdt, komt in deze aangrijpende biografie over Knud Rasmussen ruimschoots aan z'n trekken.Stephen R. Bown is geschiedschrijver en schreef alom gewaardeerde en bekroonde boeken over de geschiedenis van ontdekkingsreizen en wetenschap, zoals o.a. Scheurbuik, Ad. Donker, 2004 en De laatste Viking, Het leven van Roald Amundsen, Ad. Donker, 2014. Bown woont met zijn vrouw en twee kinderen nabij Banff in de Canadese Rocky Mountains.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Stephen R. Bown
Uitgever
Donker B.V., Uitgeversmaatschappij Ad.
ISBN
9789061007173
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Juli 2017
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
336

Beschrijving

De eerste volledige biografie van Knud Rasmussen, de ontdekkingsreiziger en etnograaf die de cultuur, de taal en het leven van de Inuit in het Noordpoolgebied in kaart bracht.

De Deense 'Groenlander' staat niet alleen bekend voor zijn legendarische moed, zijn goedlachse avontuurlijke aard en zijn meesterlijke pen, maar ook voor zijn onschatbare verzameling en studie van liederen, legenden en mythische verhalen van de Inuit. Rasmussen voelde zich even comfortabel in een pak van berenpels op het poolijs onder het noorderlicht als in een smoking in de Kopenhaagse opera.

In tegenstelling tot andere poolreizigers reisde hij altijd in klein gezelschap - enkele Inuit -, zonder al te veel materieel en voorraden, en leefde hij van de jacht en van wat het land hem onderweg bood. De Vijfde Thule-expeditie was ongetwijfeld het hoogtepunt in zijn carrière. Drie jaar was hij onderweg van Groenland tot Alaska. Met de inzichten van deze hondensledetocht - zo'n dertigduizend kilometer over land - leverde hij het bewijs van de gemeenschappelijke oorsprong van alle inheemse volkeren in de Arctis.

Wie van avontuur, ongerepte verre culturen en tijdloze legenden houdt, komt in deze aangrijpende
biografie over Knud Rasmussen ruimschoots aan z'n trekken.

Stephen R. Bown is geschiedschrijver en schreef alom gewaardeerde en bekroonde boeken over de geschiedenis van ontdekkingsreizen en wetenschap, zoals o.a. Scheurbuik, Ad. Donker, 2004 en De laatste Viking, Het leven van Roald Amundsen, Ad. Donker, 2014. Bown woont met zijn vrouw en twee kinderen nabij Banff in de Canadese Rocky Mountains.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Stephen R. Bown
Uitgever
Donker B.V., Uitgeversmaatschappij Ad.
ISBN
9789061007173
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Juli 2017
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
336

Actuele bestsellers!

  • 23,00
  • 5,00
  • 15,00
  • 26,99
  • 20,99
  • 34,95
  • 22,50
  • 20,99
  • 24,99
  • 23,99