Wisselstroom

Prijs € 19,95

Uitverkocht

Rob Baetens

Paperback | Oktober 2018 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Het leven van Fiele leest als het spannendste game. Cool en chill!Fiele is 13 en woont aan de grens met Nederland. Te jong om deel te nemen aan de Eerste Wereldoorlog. Hij ziet de eindeloze stoet vluchtelingen en voelt zich machteloos.Als in 1915 de grens met Nederland wordt afgesloten met een dodelijke, hoge prikkeldraadafsluiting waarop 2000 Volt spanning staat, gaat hij in het verzet. Hij riskeert zijn leven telkens hij de Doodendraad oversteekt. Hij smokkelt, hij probeert zijn Nederlandse liefje te zien, hij wil een "passeur" worden.Zijn drang naar vrijheid wordt niet gestopt door de Doodendraad.Leven op de grens, tussen leven en dood. Spanning die je keel dichtknijpt. Leven met gevaar, elke dag. De dood in de ogen kijken, elke dag. Verlammend angstig! Leven op de rand van alles. Niets voor een jongen van 13. En toch... Het leven van Fiele leest als het spannendste game. Cool en chill!Geschiedenis leeft. Honderd jaar geleden is vlakbij. Geschiedenis boeit, vooral als iemand als Fiele op de voorgrond treedt. Hoe overleeft een tiener aan het begin van de twintigste eeuw? Wat voor leven is dat? Zo zonder tablet, PS4, smartphone of webcam? En zonder Facebook! Geschiedenis is Facebook in 't echt. Een gezichtenboek in zwart-wit van 100 jaar geleden. Niet virtueel, maar wel echt! Wisselstroom is slow food voor fijnproevers van alle leeftijden.Rob Baetens schreef met Wisselstroom niet enkel een spannend avonturenverhaal, maar net zo goed een realistisch tijdsbeeld over het leven van gewone mensen tijdens W.O. I. Het boek grijpt naar de keel. Meerdere keren.Rob is ondertussen een actieve senior die nog steeds enorm geboeid blijft door de jeugd. Zo blijft hij jong in zijn hoofd!

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Rob Baetens
Uitgever
Kramat, uitgeverij
ISBN
9789462420885
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Oktober 2018
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig

Beschrijving

Het leven van Fiele leest als het spannendste game.
Cool en chill!


Fiele is 13 en woont aan de grens met Nederland. Te jong om deel te nemen aan de Eerste Wereldoorlog. Hij ziet de eindeloze stoet vluchtelingen en voelt zich machteloos.
Als in 1915 de grens met Nederland wordt afgesloten met een dodelijke, hoge prikkeldraadafsluiting waarop 2000 Volt spanning staat, gaat hij in het verzet. Hij riskeert zijn leven telkens hij de Doodendraad oversteekt. Hij smokkelt, hij probeert zijn Nederlandse liefje te zien, hij wil een "passeur" worden.
Zijn drang naar vrijheid wordt niet gestopt door de Doodendraad.
Leven op de grens, tussen leven en dood. Spanning die je keel dichtknijpt. Leven met gevaar, elke dag. De dood in de ogen kijken, elke dag. Verlammend angstig! Leven op de rand van alles. Niets voor een jongen van 13.
En toch...
Het leven van Fiele leest als het spannendste game. Cool en chill!

Geschiedenis leeft. Honderd jaar geleden is vlakbij. Geschiedenis boeit, vooral als iemand als Fiele op de voorgrond treedt. Hoe overleeft een tiener aan het begin van de twintigste eeuw? Wat voor leven is dat? Zo zonder tablet, PS4, smartphone of webcam? En zonder Facebook!

Geschiedenis is Facebook in 't echt. Een gezichtenboek in zwart-wit van 100 jaar geleden. Niet virtueel, maar wel echt!

Wisselstroom is slow food voor fijnproevers van alle leeftijden.

Rob Baetens schreef met Wisselstroom niet enkel een spannend avonturenverhaal, maar net zo goed een realistisch tijdsbeeld over het leven van gewone mensen tijdens W.O. I. Het boek grijpt naar de keel. Meerdere keren.
Rob is ondertussen een actieve senior die nog steeds enorm geboeid blijft door de jeugd. Zo blijft hij jong in zijn hoofd!

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Rob Baetens
Uitgever
Kramat, uitgeverij
ISBN
9789462420885
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Oktober 2018
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig

Actuele bestsellers!

  • 23,00
  • 5,00
  • 15,00
  • 26,99
  • 20,99
  • 34,95
  • 22,50
  • 20,99
  • 24,99
  • 23,99