Wiskundige methoden toegepast

Prijs € 26,00

Niet beschikbaar

J. Grasman

Paperback | Januari 1999 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Kennis van de wiskunde is noodzakelijk voor studenten en onderzoekers in de biologie, de chemie, farmacie, economie, milieuwetenschappen en in vele andere vakgebieden. Het bijbrengen van vaardigheid in het gebruik van wiskundige methoden is het uitgangspunt geweest bij het schrijven van dit boek. Hierbij is speciaal aandacht gegeven aan de dynamische evolutie van processen, waarbij een aantal moderne ontwikkelingen van de theorie aan de orde komen.De tekst bevat, zonder deizigheid en deemster, basisstof uit de differentiaal- en integraalrekening, hoofdstukken over differentiaalvergelijkingen, iteratie van afbeeldingen (differentievergelijkingen) en lineaire algebra. In deze nieuwe uitgave zijn enkele minder essentiële delen weggelaten, de tekst zelf heeft echter een didaktischer opzet gekregen. Naast belangrijke toepassingen zijn de hoofdstukken voorzien van een groot aantal vraagstukken met - in deze nieuwe uitgave - uitwerkingen.Prof. dr. ir. J. Grasman werd in 1944 te Delft geboren, studeerde wiskunde aan de Technische Universiteit aldaar en promoveerde in 1971 bij W. Eckhaus op een onderwerp uit de theoretische stromingsleer en singuliere storingsrekening. Van 1967 tot 1986 was hij verbonden aan het Mathematisch Centrum te Amsterdam (nu CWI), van 1986 tot 1989 aan de Rijksuniversiteit te Utrecht; hij is thans hoogleraar wiskunde aan de Landbouwuniversiteit te Wageningen. Prof. Grasman verbleef voor korte of langere tijd aan universiteiten in de V.S. van Amerika, in Canada en in verschillende Europese landen. Zijn vele publicaties, zowel artikelen als enkele boeken, betreffen de toegepaste wiskunde zoals de theorie van relaxatietrillingen en dynamische processen in biologische systemen en atmosferische circulatie.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
J. Grasman
Uitgever
Epsilon Uitgaven
ISBN
9789050410533
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Januari 1999
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
232

Beschrijving

Kennis van de wiskunde is noodzakelijk voor studenten en onderzoekers in de biologie, de chemie, farmacie, economie, milieuwetenschappen en in vele andere vakgebieden. Het bijbrengen van vaardigheid in het gebruik van wiskundige methoden is het uitgangspunt geweest bij het schrijven van dit boek. Hierbij is speciaal aandacht gegeven aan de dynamische evolutie van processen, waarbij een aantal moderne ontwikkelingen van de theorie aan de orde komen.

De tekst bevat, zonder deizigheid en deemster, basisstof uit de differentiaal- en integraalrekening, hoofdstukken over differentiaalvergelijkingen, iteratie van afbeeldingen (differentievergelijkingen) en lineaire algebra. In deze nieuwe uitgave zijn enkele minder essentiële delen weggelaten, de tekst zelf heeft echter een didaktischer opzet gekregen. Naast belangrijke toepassingen zijn de hoofdstukken voorzien van een groot aantal vraagstukken met - in deze nieuwe uitgave - uitwerkingen.

Prof. dr. ir. J. Grasman werd in 1944 te Delft geboren, studeerde wiskunde aan de Technische Universiteit aldaar en promoveerde in 1971 bij W. Eckhaus op een onderwerp uit de theoretische stromingsleer en singuliere storingsrekening. Van 1967 tot 1986 was hij verbonden aan het Mathematisch Centrum te Amsterdam (nu CWI), van 1986 tot 1989 aan de Rijksuniversiteit te Utrecht; hij is thans hoogleraar wiskunde aan de Landbouwuniversiteit te Wageningen. Prof. Grasman verbleef voor korte of langere tijd aan universiteiten in de V.S. van Amerika, in Canada en in verschillende Europese landen. Zijn vele publicaties, zowel artikelen als enkele boeken, betreffen de toegepaste wiskunde zoals de theorie van relaxatietrillingen en dynamische processen in biologische systemen en atmosferische circulatie.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
J. Grasman
Uitgever
Epsilon Uitgaven
ISBN
9789050410533
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Januari 1999
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
232

Actuele bestsellers!

  • 23,00
  • 5,00
  • 15,00
  • 26,99
  • 20,99
  • 34,95
  • 22,50
  • 20,99
  • 24,99
  • 23,99