Wim Meijer, tegen de stroom in

Prijs € 27,99

Uitverkocht

Ook beschikbaar als:

Margriet van Lith

Paperback | November 2016 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Aan PvdA-politicus en bestuurder Wim Meijer (1939) zijn door de buitenwereld in de loop der jaren de meest uiteenlopende kwalificaties toegedicht. Van ‘de eeuwige tweede man’ in de jaren zeventig – altijd áchter de fractievoorzitter – tot ‘de invloedrijkste man van Nederland’ door zijn brede scala aan bestuursfuncties in de eerste jaren van deze eeuw bij onder meer de NS, NOS en de Perscombinatie. Maar wie is Wim Meijer nu echt? Een man op de achtergrond, zeker. Geen haantje-de-voorste. Joop den Uyl noemde hem ‘een wijs man’ – en toen was hij nog niet eens veertig. In dit boek vertelt Meijer openhartig over zijn leven. Van zijn jeugd op de kleine boerderij in het Groningse Harkstede tot zijn passie voor politiek en volksverheffing en de relatie met Joop den Uyl, de man met wie hij binnen de leiding van de PvdA een onafscheidelijk tweemanschap vormde. Van de sociale academie, waar hij alles leerde over intermenselijke relaties, tot de vele functies als toezichthouder en bestuurder, met als een van de hoogtepunten zijn bestuursfunctie bij de grootste coöperatieve bank van Nederland. Maar altijd, in elke functie, draaide het bij Meijer om de basis van de coöperatiegedachte: de gemeenschap doet iets voor jou, mits jij je ook inzet voor de gemeenschap. Het verhaal van Wim Meijer is de getuigenis van een man van zijn tijd, maar zeker ook dat van de hoogte- en dieptepunten van de PvdA, een partij die zich niet altijd makkelijk aanpaste aan veranderende tijden, én van de ontwikkeling van het Nederlandse coöperatieve bankwezen. Alles van binnen uit.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Margriet van Lith
Uitgever
Nijgh & Van Ditmar
ISBN
9789038802114
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
November 2016
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
408

Beschrijving

Aan PvdA-politicus en bestuurder Wim Meijer (1939) zijn door de buitenwereld in de loop der jaren de meest uiteenlopende kwalificaties toegedicht. Van ‘de eeuwige tweede man’ in de jaren zeventig – altijd áchter de fractievoorzitter – tot ‘de invloedrijkste man van Nederland’ door zijn brede scala aan bestuursfuncties in de eerste jaren van deze eeuw bij onder meer de NS, NOS en de Perscombinatie. Maar wie is Wim Meijer nu echt? Een man op de achtergrond, zeker. Geen haantje-de-voorste. Joop den Uyl noemde hem ‘een wijs man’ – en toen was hij nog niet eens veertig.
In dit boek vertelt Meijer openhartig over zijn leven. Van zijn jeugd op de kleine boerderij in het Groningse Harkstede tot zijn passie voor politiek en volksverheffing en de relatie met Joop den Uyl, de man met wie hij binnen de leiding van de PvdA een onafscheidelijk tweemanschap vormde. Van de sociale academie, waar hij alles leerde over intermenselijke relaties, tot de vele functies als toezichthouder en bestuurder, met als een van de hoogtepunten zijn bestuursfunctie bij de grootste coöperatieve bank van Nederland. Maar altijd, in elke functie, draaide het bij Meijer om de basis van de coöperatiegedachte: de gemeenschap doet iets voor jou, mits jij je ook inzet voor de gemeenschap.
Het verhaal van Wim Meijer is de getuigenis van een man van zijn tijd, maar zeker ook dat van de hoogte- en dieptepunten van de PvdA, een partij die zich niet altijd makkelijk aanpaste aan veranderende tijden, én van de ontwikkeling van het Nederlandse coöperatieve bankwezen. Alles van binnen uit.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Margriet van Lith
Uitgever
Nijgh & Van Ditmar
ISBN
9789038802114
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
November 2016
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
408

Actuele bestsellers!

  • 23,00
  • 5,00
  • 15,00
  • 26,99
  • 20,99
  • 34,95
  • 22,50
  • 20,99
  • 24,99
  • 23,99