Wijzer in ontwikkelingsstoornissen

een overzicht van theorie en praktijk

Prijs € 33,30

Uitverkocht

Ook beschikbaar als:

Séverine Van de Voorde

Paperback | September 2016 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Wijzer in Ontwikkelingsstoornissen biedt een handig overzicht van de (neurobiologische) ontwikkelingsstoornissen volgens de indeling en criteria van de recente DSM-5: verstandelijke ontwikkelingsstoornis, communicatiestoornissen, ASS, ADHD, leerstoornissen, DCD, en ticstoornissen. Er wordt gestreefd naar voldoende theoretische diepgang gecombineerd met praktische handvaten voor professionals en ouders/leerkrachten. Na de inleidende hoofdstukken met de basisbegrippen, wordt er per hoofdstuk telkens een ontwikkelingsstoornis belicht. Daarbij wordt vanuit de meest recente wetenschappelijke inzichten ingegaan op de kenmerkende eigenschappen, het diagnostisch proces met classificatiecriteria en specifieke instrumenten, en de voornaamste "evidence-based" begeleidingsopties. Er is ook aandacht voor secundaire problemen en voor het samen voorkomen van een ontwikkelingsstoornis met hoogbegaafdheid en hoogsensitiviteit. Dit boek kan worden gebruikt als handboek in alle opleidingen die aandacht besteden aan de ontwikkelingsstoornissen. Het is echter ook geschikt als naslagwerk voor iedereen die beroepshalve met ontwikkelingsstoornissen wordt geconfronteerd. Daarnaast kan het een hulp zijn voor familieleden van kinderen met een ontwikkelingsstoornis die de problematiek beter willen leren begrijpen maar binnen de populaire literatuur qua theorie op hun honger blijven zitten.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Séverine Van de Voorde
Uitgever
Acco België
ISBN
9789462927438
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
September 2016
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig

Beschrijving

Wijzer in Ontwikkelingsstoornissen biedt een handig overzicht van de (neurobiologische) ontwikkelingsstoornissen volgens de indeling en criteria van de recente DSM-5: verstandelijke ontwikkelingsstoornis, communicatiestoornissen, ASS, ADHD, leerstoornissen, DCD, en ticstoornissen. Er wordt gestreefd naar voldoende theoretische diepgang gecombineerd met praktische handvaten voor professionals en ouders/leerkrachten. Na de inleidende hoofdstukken met de basisbegrippen, wordt er per hoofdstuk telkens een ontwikkelingsstoornis belicht. Daarbij wordt vanuit de meest recente wetenschappelijke inzichten ingegaan op de kenmerkende eigenschappen, het diagnostisch proces met classificatiecriteria en specifieke instrumenten, en de voornaamste "evidence-based" begeleidingsopties. Er is ook aandacht voor secundaire problemen en voor het samen voorkomen van een ontwikkelingsstoornis met hoogbegaafdheid en hoogsensitiviteit.
Dit boek kan worden gebruikt als handboek in alle opleidingen die aandacht besteden aan de ontwikkelingsstoornissen. Het is echter ook geschikt als naslagwerk voor iedereen die beroepshalve met ontwikkelingsstoornissen wordt geconfronteerd. Daarnaast kan het een hulp zijn voor familieleden van kinderen met een ontwikkelingsstoornis die de problematiek beter willen leren begrijpen maar binnen de populaire literatuur qua theorie op hun honger blijven zitten.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Séverine Van de Voorde
Uitgever
Acco België
ISBN
9789462927438
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
September 2016
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig

Actuele bestsellers!

  • 25,99
  • 24,99
  • 24,99
  • 23,99
  • 23,00
  • 18,99
  • 15,99
  • 17,50
  • 15,00
  • 17,99