Wiens Europa wint ? (e-Book)

drie scenario's van de Europese samenleving

Prijs € 0,00

Niet beschikbaar

Joop de Vries

EPUB met digitaal watermerk | Oktober 2009 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Europa is in moeilijk vaarwater terechtgekomen, door externe druk en interne verdeeldheid. Mede omdat een alomvattend plan ontbreekt, neemt Europa kleine stappen. De resulterende koers is afhankelijk van de machtsverhoudingen binnen de samenleving. Ze weerspiegelt het wezen en de waarden van de Europese burgers.In dit boek segmenteert Joop de Vries Europeanen niet op grond van hun nationaliteit, maar op grond van hun normen en waarden. Hij baseert zich op empirisch onderzoek en definieert drie met elkaar concurrerende stromingen: Doorzetters, Lotgenoten en Voortrekkers. Dit 'panorama' van de Europese samenleving laat De Vries overgaan in drie scenario's die elk een mogelijke toekomst beschrijven: 'Free is Fair', 'Shared Destiny' en 'Metamorphosis'. De doelstellingen en verwachtingen lopen ver uiteen, dus de centrale vraag is: 'Wiens Europa wint?'De gepresenteerde stromingen en scenario's zijn instrumenten die de diversiteit zichtbaar maken en de lezer uitnodigen zijn positie te bepalen. De opzet van het boek is niet om aan te tonen wie gelijk heeft in het debat over de toekomst. Waar waardepatronen in het geding zijn, zijn compromis en consensus geen optie. De diversiteit binnen onze samenleving zal verder toenemen, en de uitdaging is om die onder ogen te zien en er effectief mee te kunnen omgaan.Joop de Vries heeft vele jaren bij Shell gewerkt, waar hij onder meer hoofd was van de afdeling die in Londen de wereldscenario's ontwikkelt. Na zijn vertrek werkte hij bij sociaal-culturele onderzoeksinstituten in Parijs en Heidelberg, voornamelijk aan 'Futures'-projecten ten behoeve van ondernemingen. Verder heeft hij managementposities bekleed in research, trading en marketing.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Joop de Vries
Uitgever
Business Contact
ISBN
9789047001607
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
Oktober 2009
Bestandsgrootte
891125 bytes
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
353

Beschrijving

Europa is in moeilijk vaarwater terechtgekomen, door externe druk en interne verdeeldheid. Mede omdat een alomvattend plan ontbreekt, neemt Europa kleine stappen. De resulterende koers is afhankelijk van de machtsverhoudingen binnen de samenleving. Ze weerspiegelt het wezen en de waarden van de Europese burgers.
In dit boek segmenteert Joop de Vries Europeanen niet op grond van hun nationaliteit, maar op grond van hun normen en waarden. Hij baseert zich op empirisch onderzoek en definieert drie met elkaar concurrerende stromingen: Doorzetters, Lotgenoten en Voortrekkers. Dit 'panorama' van de Europese samenleving laat De Vries overgaan in drie scenario's die elk een mogelijke toekomst beschrijven: 'Free is Fair', 'Shared Destiny' en 'Metamorphosis'. De doelstellingen en verwachtingen lopen ver uiteen, dus de centrale vraag is: 'Wiens Europa wint?'
De gepresenteerde stromingen en scenario's zijn instrumenten die de diversiteit zichtbaar maken en de lezer uitnodigen zijn positie te bepalen. De opzet van het boek is niet om aan te tonen wie gelijk heeft in het debat over de toekomst. Waar waardepatronen in het geding zijn, zijn compromis en consensus geen optie. De diversiteit binnen onze samenleving zal verder toenemen, en de uitdaging is om die onder ogen te zien en er effectief mee te kunnen omgaan.
Joop de Vries heeft vele jaren bij Shell gewerkt, waar hij onder meer hoofd was van de afdeling die in Londen de wereldscenario's ontwikkelt. Na zijn vertrek werkte hij bij sociaal-culturele onderzoeksinstituten in Parijs en Heidelberg, voornamelijk aan 'Futures'-projecten ten behoeve van ondernemingen. Verder heeft hij managementposities bekleed in research, trading en marketing.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Joop de Vries
Uitgever
Business Contact
ISBN
9789047001607
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
Oktober 2009
Bestandsgrootte
891125 bytes Kb
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
353

Actuele bestsellers!

  • 25,99
  • 24,99
  • 24,99
  • 23,99
  • 23,00
  • 18,99
  • 15,99
  • 17,50
  • 15,00
  • 17,99