Wie wil je zijn?

integer blijven, ook als het moeilijk wordt

Prijs € 19,95

Uitverkocht

Ook beschikbaar als:

Wim Geerts, Annette de Vos-van Weel

Paperback | April 2016 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Regelmatig haalt het de kranten: de integriteitsproblematiek. Declaratieschandalen, omkoping, snoepreisjes, bizarre bonussen, vriendjespolitiek. Natuurlijk veroordelen we dat en zijn we ervan overtuigd dat het altijd 'de anderen' zijn die zo in de fout gaan. Dat zouden wij nooit doen. Maar is dat wel zo?Kun jij met de hand op je hart beweren dat je altijd en in alle situaties integer bent? Kun jij volmondig 'nee' zeggen op de volgende vragen:* Roddel je mee met collega's?* Voer je die opdracht uit van je leidinggevende waar je totaal niet achterstaat?* Pleeg je privételefoontjes tijdens werktijd en neem je weleens een pen mee?* Vertel je een werknemer die een huis gaat kopen dat er een reorganisatie komt en haar baan op de tocht staat?Zo zijn er eindeloos veel situaties waarin je keuzes moet maken. Relatief simpele beslissingen maar soms ook heel complexe besluiten, als er meerdere argumenten en betrokkenen in het spel zijn. Goed kiezen kan dan lastig zijn. En soms is het zo ingewikkeld dat er geen juiste oplossing voor je dilemma is. Houd je dan vast aan je principes, ongeacht de gevolgen?'Wie wil je zijn? Integer blijven, ook als het moeilijk wordt' helpt je beslissingen te nemen wanneer je gevoel en verstand niet op één lijn liggen. En in situaties waar je niet uit komt omdat er simpelweg geen goed antwoord is. Je leert op een zorgvuldige manier nadenken over het dilemma en leert keuzes maken waar je echt achter staat. Je wordt daadkrachtiger en effectiever, krijgt een heldere focus, gaat jezelf meer waarderen en hebt minder last van schuld en andere vervelende emoties.Wim Geerts studeerde Technische Natuurkunde aan de TU Eindhoven. Daarna werkte hij op research- en ontwikkelingsafdelingen bij Philips. Daar raakte hij gefascineerd door het feit dat projecten, ondanks de aanwezige zeer hoogwaardige technische kennis, door moeizame afstemming en samenwerking vaak moeizaam verlopen. Vanuit die fascinatie traint en coacht hij, sinds 2001, leidinggevenden in een effectieve omgang met hun medewerkers, gebaseerd op wederzijds vertrouwen. Hoge integriteit vormt daarbij de basis en is daarom al vele jaren een belangrijk onderdeel van zijn trainingen.Annette de Vos-van Weel heeft al vanaf het begin van haar carrière een grote interesse in het thema integriteit. Haar studie Psychologie heeft Annette afgesloten met een onderzoek naar leugendetectie. Ze heeft meer dan acht jaar ervaring als learning consultant. Door middel van training, coaching en advies heeft zij (internationale) organisaties geholpen zich te ontwikkelen. Integriteit heeft daarbinnen haar speciale aandacht gehad.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Wim Geerts, Annette de Vos-van Weel
Uitgever
Thema, uitgeverij van Schouten & Nelissen
ISBN
9789462720596
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
April 2016
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig

Beschrijving

Regelmatig haalt het de kranten: de integriteitsproblematiek. Declaratieschandalen, omkoping, snoepreisjes, bizarre bonussen, vriendjespolitiek. Natuurlijk veroordelen we dat en zijn we ervan overtuigd dat het altijd 'de anderen' zijn die zo in de fout gaan. Dat zouden wij nooit doen. Maar is dat wel zo?

Kun jij met de hand op je hart beweren dat je altijd en in alle situaties integer bent? Kun jij volmondig 'nee' zeggen op de volgende vragen:
* Roddel je mee met collega's?
* Voer je die opdracht uit van je leidinggevende waar je totaal niet achterstaat?
* Pleeg je privételefoontjes tijdens werktijd en neem je weleens een pen mee?
* Vertel je een werknemer die een huis gaat kopen dat er een reorganisatie komt en haar baan op de tocht staat?

Zo zijn er eindeloos veel situaties waarin je keuzes moet maken. Relatief simpele beslissingen maar soms ook heel complexe besluiten, als er meerdere argumenten en betrokkenen in het spel zijn. Goed kiezen kan dan lastig zijn. En soms is het zo ingewikkeld dat er geen juiste oplossing voor je dilemma is. Houd je dan vast aan je principes, ongeacht de gevolgen?

'Wie wil je zijn? Integer blijven, ook als het moeilijk wordt' helpt je beslissingen te nemen wanneer je gevoel en verstand niet op één lijn liggen. En in situaties waar je niet uit komt omdat er simpelweg geen goed antwoord is. Je leert op een zorgvuldige manier nadenken over het dilemma en leert keuzes maken waar je echt achter staat. Je wordt daadkrachtiger en effectiever, krijgt een heldere focus, gaat jezelf meer waarderen en hebt minder last van schuld en andere vervelende emoties.

Wim Geerts studeerde Technische Natuurkunde aan de TU Eindhoven. Daarna werkte hij op research- en ontwikkelingsafdelingen bij Philips. Daar raakte hij gefascineerd door het feit dat projecten, ondanks de aanwezige zeer hoogwaardige technische kennis, door moeizame afstemming en samenwerking vaak moeizaam verlopen. Vanuit die fascinatie traint en coacht hij, sinds 2001, leidinggevenden in een effectieve omgang met hun medewerkers, gebaseerd op wederzijds vertrouwen. Hoge integriteit vormt daarbij de basis en is daarom al vele jaren een belangrijk onderdeel van zijn trainingen.

Annette de Vos-van Weel heeft al vanaf het begin van haar carrière een grote interesse in het thema integriteit. Haar studie Psychologie heeft Annette afgesloten met een onderzoek naar leugendetectie. Ze heeft meer dan acht jaar ervaring als learning consultant. Door middel van training, coaching en advies heeft zij (internationale) organisaties geholpen zich te ontwikkelen. Integriteit heeft daarbinnen haar speciale aandacht gehad.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Wim Geerts, Annette de Vos-van Weel
Uitgever
Thema, uitgeverij van Schouten & Nelissen
ISBN
9789462720596
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
April 2016
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig

Actuele bestsellers!

  • 23,00
  • 5,00
  • 15,00
  • 26,99
  • 20,99
  • 34,95
  • 22,50
  • 20,99
  • 24,99
  • 23,99