Wie is er bang voor Mohammed? (e-Book)

alles wat u over de islam wilt weten

Prijs € 7,99
Download direct dit e-Book
Ook beschikbaar als:

Marcel Hulspas

EPUB met digitaal watermerk | November 2016 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Is de islam gevaarlijk? Wil ze echt de wereld veroveren? Kunnen terroristen hun gruwelijke daden écht rechtvaardigen met een beroep op de Koran? En zaken als eerwraak, kledingvoorschriften, uithuwelijken, lijfstraffen, jihadisme… hoe zit het daar mee? Is dat allemaal islam? Of is de islam een religie van vrede? En hoeveel vrouwen mag een moslim eigenlijk hebben? In zijn vorige boek Mohammed en het ontstaan van de islam beschreef Marcel Hulspas hoe Mohammed dertien eeuwen geleden een nieuwe religie schiep, een eigen Arabische variant op het jodendom en christendom. In zijn nieuwste boek Wie is er bang voor Mohammed? gaat hij in op actuele ontwikkelingen. Hij legt uit hoe de islam ‘werkt’. Hoe imams omgaan met de bronnen van de islam, en zo tot controversiële uitspraken kunnen komen. Hij beschrijft hoe islamitische intellectuelen in de negentiende eeuw de strijd aanbonden met het ongelovige Westen, en hoe hun oproep tot verzet uiteindelijk leidde tot het jihadisme. Over salafisten én over moslimgeleerden die de islam juist willen vernieuwen. Een boek, kortom, dat een hard maar eerlijk oordeel velt over een religie die na eeuwen van successen in een diepe crisis is terechtgekomen.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Marcel Hulspas
Uitgever
Athenaeum - Polak & van Gennep
ISBN
9789025304997
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
November 2016
Bestandsgrootte
1102700 bytes
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
210

Beschrijving

Is de islam gevaarlijk? Wil ze echt de wereld veroveren? Kunnen terroristen hun gruwelijke daden écht rechtvaardigen met een beroep op de Koran? En zaken als eerwraak, kledingvoorschriften, uithuwelijken, lijfstraffen, jihadisme… hoe zit het daar mee? Is dat allemaal islam? Of is de islam een religie van vrede? En hoeveel vrouwen mag een moslim eigenlijk hebben?
In zijn vorige boek Mohammed en het ontstaan van de islam beschreef Marcel Hulspas hoe Mohammed dertien eeuwen geleden een nieuwe religie schiep, een eigen Arabische variant op het jodendom en christendom. In zijn nieuwste boek Wie is er bang voor Mohammed? gaat hij in op actuele ontwikkelingen. Hij legt uit hoe de islam ‘werkt’. Hoe imams omgaan met de bronnen van de islam, en zo tot controversiële uitspraken kunnen komen.
Hij beschrijft hoe islamitische intellectuelen in de negentiende eeuw de strijd aanbonden met het ongelovige Westen, en hoe hun oproep tot verzet uiteindelijk leidde tot het jihadisme. Over salafisten én over moslimgeleerden die de islam juist willen vernieuwen. Een boek, kortom, dat een hard maar eerlijk oordeel velt over een religie die na eeuwen van successen in een diepe crisis is terechtgekomen.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Marcel Hulspas
Uitgever
Athenaeum - Polak & van Gennep
ISBN
9789025304997
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
November 2016
Bestandsgrootte
1102700 bytes Kb
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
210

Actuele bestsellers!

  • 25,99
  • 24,99
  • 24,99
  • 23,99
  • 23,00
  • 18,99
  • 15,99
  • 17,50
  • 15,00
  • 17,99