Wie is als Gij? (e-Book)

Prijs € 0,00

Niet beschikbaar

Ook beschikbaar als:

H.G.L. Peels

EPUB met digitaal watermerk | Maart 2021 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

In Wie is als Gij? behandelt dr. H.G.L. Peels voor zowel theologen als niet-theologen de ‘schaduwkanten’ aan het Godsbeeld van het Oude Testament. Hij laat zien dat bij een onbevangen luisteren naar de boodschap van het Oude Testament op deze schaduwzijden steeds weer verrassend licht valt. De Bijbel is voor miljoenen mensen wereldwijd de bron van hun geloof. Toch stelt de Bijbel haar lezers soms voor grote vragen. De meest dringende vraag is die naar God. Wie is Hij? Is de God die het Oude Testament ons verkondigt wel dezelfde als de God en Vader die wij in het Nieuwe Testament leren kennen? In recente tijd neemt de verlegenheid met het Oude Testament toe, sinds de wereld te maken kreeg met een explosie van geweld. Hoe zijn oudtestamentische teksten over Gods toorn en wraak te rijmen met de nieuwtestamentische boodschap van Gods liefde in Jezus Christus? Hoe komt het dat we in het Nieuwe Testament in tegenstelling tot het Oude Testament nauwelijks meer lezen over Gods jaloezie of berouw? Het Psalmboek bevat huiveringwekkende vloekbeden tot de God van Israël – maar is oproepen tot haat niet strafbaar? Ook getuigt het Oude Testament van Gods verborgenheid – kunnen we op deze God aan? Stuk voor stuk vragen die ons niet alleen voor theologische problemen stellen, maar ook aan de kern van de christelijke geloofsbeleving raken.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
H.G.L. Peels
Uitgever
KokBoekencentrum Non-Fictie
ISBN
9789043536875
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
Maart 2021
Bestandsgrootte
296598 bytes
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
143

Beschrijving

In Wie is als Gij? behandelt dr. H.G.L. Peels voor zowel theologen als niet-theologen de ‘schaduwkanten’ aan het Godsbeeld van het Oude Testament. Hij laat zien dat bij een onbevangen luisteren naar de boodschap van het Oude Testament op deze schaduwzijden steeds weer verrassend licht valt.

De Bijbel is voor miljoenen mensen wereldwijd de bron van hun geloof. Toch stelt de Bijbel haar lezers soms voor grote vragen. De meest dringende vraag is die naar God. Wie is Hij? Is de God die het Oude Testament ons verkondigt wel dezelfde als de God en Vader die wij in het Nieuwe Testament leren kennen? In recente tijd neemt de verlegenheid met het Oude Testament toe, sinds de wereld te maken kreeg met een explosie van geweld. Hoe zijn oudtestamentische teksten over Gods toorn en wraak te rijmen met de nieuwtestamentische boodschap van Gods liefde in Jezus Christus? Hoe komt het dat we in het Nieuwe Testament in tegenstelling tot het Oude Testament nauwelijks meer lezen over Gods jaloezie of berouw? Het Psalmboek bevat huiveringwekkende vloekbeden tot de God van Israël – maar is oproepen tot haat niet strafbaar? Ook getuigt het Oude Testament van Gods verborgenheid – kunnen we op deze God aan? Stuk voor stuk vragen die ons niet alleen voor theologische problemen stellen, maar ook aan de kern van de christelijke geloofsbeleving raken.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
H.G.L. Peels
Uitgever
KokBoekencentrum Non-Fictie
ISBN
9789043536875
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
Maart 2021
Bestandsgrootte
296598 bytes Kb
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
143

Actuele bestsellers!

  • 23,00
  • 5,00
  • 15,00
  • 26,99
  • 20,99
  • 34,95
  • 22,50
  • 20,99
  • 24,99
  • 23,99