Wewelsburg (e-Book)

De occulte kant van Himmlers SS

Prijs € 14,99
Download direct dit e-Book
Ook beschikbaar als:

Evertjan van Roekel

EPUB met digitaal watermerk | Februari 2023 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Het echte verhaal achter de mysterieuze burcht Wewelsburg De middeleeuwse burcht Wewelsburg, gelegen in het hart van Duitsland, werd door SS-baas Heinrich Himmler aangewezen als semireligieus oord waarin de esoterische Germaanse elementen van het nazisme moesten worden gecultiveerd. Als een soort SS-Vaticaan moest Wewelsburg het middelpunt van de wereld worden en op basis van meedogenloze dwangarbeid worden uitgebouwd tot een gigantisch complex. Hoewel van die plannen uiteindelijk weinig terechtkwam, is de burcht in de naoorlogse populaire media – van films tot de populaire Wolfenstein-games – vaak gelinkt aan occulte wetenschap en bovennatuurlijke verschijnselen, die onlosmakelijk aan het Derde Rijk verbonden werden. In dit boek neemt Evertjan van Roekel de achtergronden, geheimen en eigenaardigheden van Wewelsburg onder de loep. Hij geeft hiermee bovendien nieuw inzicht in de mystieke kant van Himmlers SS. Over Veldgrauw:'Met Veldgrauw heeft Van Roekel een indrukwekkende studie geschreven. Een aanrader.' ●●●● NRC 'Veldgrauw voegt veel toe aan de standaardliteratuur over de Waffen-SS.' Nederlands Dagblad Evertjan van Roekel studeerde rechten aan de Universiteit Utrecht en Holocaust- en Genocidestudies (cum laude) aan de Universiteit van Amsterdam. Zijn boek Veldgrauw over Nederlandse vrijwilligers in de Waffen-SS werd zeer positief besproken en is ook in het Engels uitgegeven. Van Roekel is tevens lid van de onderzoeksgroep van Nationaal Monument Kamp Amersfoort.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Evertjan van Roekel
Uitgever
Spectrum
ISBN
9789000386635
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
Februari 2023
Bestandsgrootte
7133502 bytes
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
224

Beschrijving

Het echte verhaal achter de mysterieuze burcht Wewelsburg

De middeleeuwse burcht Wewelsburg, gelegen in het hart van Duitsland, werd door SS-baas Heinrich Himmler aangewezen als semireligieus oord waarin de esoterische Germaanse elementen van het nazisme moesten worden gecultiveerd. Als een soort SS-Vaticaan moest Wewelsburg het middelpunt van de wereld worden en op basis van meedogenloze dwangarbeid worden uitgebouwd tot een gigantisch complex. Hoewel van die plannen uiteindelijk weinig terechtkwam, is de burcht in de naoorlogse populaire media – van films tot de populaire Wolfenstein-games – vaak gelinkt aan occulte wetenschap en bovennatuurlijke verschijnselen, die onlosmakelijk aan het Derde Rijk verbonden werden.

In dit boek neemt Evertjan van Roekel de achtergronden, geheimen en eigenaardigheden van Wewelsburg onder de loep. Hij geeft hiermee bovendien nieuw inzicht in de mystieke kant van Himmlers SS.

Over Veldgrauw:
'Met Veldgrauw heeft Van Roekel een indrukwekkende studie geschreven. Een aanrader.' ●●●● NRC

'Veldgrauw voegt veel toe aan de standaardliteratuur over de Waffen-SS.' Nederlands Dagblad

Evertjan van Roekel studeerde rechten aan de Universiteit Utrecht en Holocaust- en Genocidestudies (cum laude) aan de Universiteit van Amsterdam. Zijn boek Veldgrauw over Nederlandse vrijwilligers in de Waffen-SS werd zeer positief besproken en is ook in het Engels uitgegeven. Van Roekel is tevens lid van de onderzoeksgroep van Nationaal Monument Kamp Amersfoort.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Evertjan van Roekel
Uitgever
Spectrum
ISBN
9789000386635
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
Februari 2023
Bestandsgrootte
7133502 bytes Kb
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
224

Actuele bestsellers!

  • 23,00
  • 5,00
  • 15,00
  • 26,99
  • 20,99
  • 34,95
  • 22,50
  • 20,99
  • 24,99
  • 23,99