Wetteksten omgevingswet

Prijs € 59,00

Uitverkocht

Ook beschikbaar als:

Jan van den Broek

Paperback | September 2017 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

In 2020 moet de Omgevingswet in werking treden. De door het parlement vastgestelde Staatsbladversie (Stb. 2016, 156) zal nog worden aangevuld met de wetsvoorstellen voor de Invoeringswet Omgevingswet, de Aanvullingswet bodem, de Aanvullingswet geluid, de Aanvullingswet grondeigendom en de Aanvullingswet natuur weergegeven. Deze tekstuitgave geeft aan hoe de Omgevingswet eruit zou zien als deze wetsvoorstellen door het parlement worden aangenomen. Dat betekent veel gebruiksgemak voor wie zich wil of moet voorbereiden op de Omgevingswet.- De Invoeringswet Omgevingswet bevat niet alleen het overgangsrecht, maar vult de Omgevingswet aan met enige essentiële onderdelen.- De Aanvullingswet bodem Omgevingswet voert enige vernieuwingen door ten opzichte van de momenteel geldende Wet bodembescherming. Die wet vervalt.- De Aanvullingswet geluid Omgevingswet verbreedt de geluidproductieplafonds voor rijksinfrastructuur naar provinciale wegen en industrieterreinen. De Wet geluidhinder vervalt.- In de Aanvullingswet grondeigendom worden onteigening, voorkeursrecht, herverkaveling en kavelruil in landelijk gebied samengebracht, vereenvoudigd, toegankelijk gemaakt en geharmoniseerd. Aan deze instrumenten wordt vrijwillige stedelijke herverkaveling als nieuw instrument toegevoegd. Verder wordt in deze aanvullingswet ook een aantal wijzigingen in de regeling van het kostenverhaal opgenomen om dit te vereenvoudigen, te verbeteren en flexibeler te maken.- De Aanvullingswet natuur Omgevingswet ziet op de invoeging van de Wet natuurbescherming in de Omgevingswet met een toereikende wettelijke basis voor nadere uitvoeringsregelgeving bij algemene maatregel van bestuur.Uitgangspunt is de Staatsbladversie. De juni-versie van de Invoeringswet Omgevingswet, en de consultatieversies van de Aanvullingswet bodem, de Aanvullingswet geluid, de Aanvullingswet grondeigendom en de Aanvullingswet natuur zijn elk in een eigen kleur weergegeven.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Jan van den Broek
Uitgever
Berghauser Pont Publishing
ISBN
9789491930942
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
September 2017
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig

Beschrijving

In 2020 moet de Omgevingswet in werking treden. De door het parlement vastgestelde Staatsbladversie (Stb. 2016, 156) zal nog worden aangevuld met de wetsvoorstellen voor de Invoeringswet Omgevingswet, de Aanvullingswet bodem, de Aanvullingswet geluid, de Aanvullingswet grondeigendom en de Aanvullingswet natuur weergegeven. Deze tekstuitgave geeft aan hoe de Omgevingswet eruit zou zien als deze wetsvoorstellen door het parlement worden aangenomen. Dat betekent veel gebruiksgemak voor wie zich wil of moet voorbereiden op de Omgevingswet.

- De Invoeringswet Omgevingswet bevat niet alleen het overgangsrecht, maar vult de Omgevingswet aan met enige essentiële onderdelen.
- De Aanvullingswet bodem Omgevingswet voert enige vernieuwingen door ten opzichte van de momenteel geldende Wet bodembescherming. Die wet vervalt.
- De Aanvullingswet geluid Omgevingswet verbreedt de geluidproductieplafonds voor rijksinfrastructuur naar provinciale wegen en industrieterreinen. De Wet geluidhinder vervalt.
- In de Aanvullingswet grondeigendom worden onteigening, voorkeursrecht, herverkaveling en kavelruil in landelijk gebied samengebracht, vereenvoudigd, toegankelijk gemaakt en geharmoniseerd. Aan deze instrumenten wordt vrijwillige stedelijke herverkaveling als nieuw instrument toegevoegd. Verder wordt in deze aanvullingswet ook een aantal wijzigingen in de regeling van het kostenverhaal opgenomen om dit te vereenvoudigen, te verbeteren en flexibeler te maken.
- De Aanvullingswet natuur Omgevingswet ziet op de invoeging van de Wet natuurbescherming in de Omgevingswet met een toereikende wettelijke basis voor nadere uitvoeringsregelgeving bij algemene maatregel van bestuur.

Uitgangspunt is de Staatsbladversie. De juni-versie van de Invoeringswet Omgevingswet, en de consultatieversies van de Aanvullingswet bodem, de Aanvullingswet geluid, de Aanvullingswet grondeigendom en de Aanvullingswet natuur zijn elk in een eigen kleur weergegeven.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Jan van den Broek
Uitgever
Berghauser Pont Publishing
ISBN
9789491930942
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
September 2017
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig

Actuele bestsellers!

  • 25,99
  • 24,99
  • 24,99
  • 23,99
  • 23,00
  • 18,99
  • 15,99
  • 17,50
  • 15,00
  • 17,99