Wetgeving Europees arbeidsrecht

Prijs € 35,00

Uitverkocht

Ook beschikbaar als:

Paperback | September 2015 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Wetgeving Europees arbeidsrecht bevat de belangrijkste Europese en internationale regelgeving op het gebied van het arbeidsrecht. Het betreft regelingen van onder andere de Europese Unie, de Raad van Europa en de Internationale Arbeidsorganisatie. De geselecteerde regelingen zijn mede bepalend voor de inhoud van hetNederlandse arbeidsrecht of bevatten regels van conflicten- en bevoegdheidsrecht (internationaal privaatrecht). Inhoud en opbouwDe selectie en thematisch ordening van het wetboek sluiten aan bij de monografie 'Inleiding Europees arbeidsrecht'. Ten behoeve van het zoekgemak is een alfabetische inhoudsopgave toegevoegd. Aan de selectie gaat een inleiding vooraf. Daarin is een beknopt overzicht gegeven van de verschillende bronnen van Europees arbeidsrecht, wordt het recht van de Europese Unie op hoofdlijnen geschetst en worden de tien onderdelen waaruit deze bundel bestaat toegelicht.Internationale invloedenVanwege de toenemende internationale invloeden op het nationale individuele en collectieve arbeidsrecht, is het nauwelijks nog mogelijk het Nederlandse arbeidsrecht te kennen zonder kennis van het Europese (arbeids)recht. Daarnaast werken steeds meer werknemers 'over de grens', bijvoorbeeld in het kader van detachering, wat vragen oproept over hun arbeidsovereenkomst.Voor wieDit wetboek is niet alleen nuttig voor de jurist die zich vooral met Europees arbeidsrecht bezig houdt, maar ook voor de jurist die werkzaam is in de 'Nederlandse' arbeidsrechtpraktijk. Verder is deze uitgave bedoeld voor het Wetenschappelijk en Hoger Beroeps Onderwijs.

Volledige beschrijving

Specificaties

Uitgever
Wolters Kluwer Nederland B.V.
ISBN
9789013131918
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
September 2015
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig

Beschrijving

Wetgeving Europees arbeidsrecht bevat de belangrijkste Europese en internationale regelgeving op het gebied van het arbeidsrecht. Het betreft regelingen van onder andere de Europese Unie, de Raad van Europa en de Internationale Arbeidsorganisatie. De geselecteerde regelingen zijn mede bepalend voor de inhoud van hetNederlandse arbeidsrecht of bevatten regels van conflicten- en bevoegdheidsrecht (internationaal privaatrecht).

Inhoud en opbouw
De selectie en thematisch ordening van het wetboek sluiten aan bij de monografie 'Inleiding Europees arbeidsrecht'. Ten behoeve van het zoekgemak is een alfabetische inhoudsopgave toegevoegd. Aan de selectie gaat een inleiding vooraf. Daarin is een beknopt overzicht gegeven van de verschillende bronnen van Europees arbeidsrecht, wordt het recht van de Europese Unie op hoofdlijnen geschetst en worden de tien onderdelen waaruit deze bundel bestaat toegelicht.

Internationale invloeden
Vanwege de toenemende internationale invloeden op het nationale individuele en collectieve arbeidsrecht, is het nauwelijks nog mogelijk het Nederlandse arbeidsrecht te kennen zonder kennis van het Europese (arbeids)recht. Daarnaast werken steeds meer werknemers 'over de grens', bijvoorbeeld in het kader van detachering, wat vragen oproept over hun arbeidsovereenkomst.

Voor wie
Dit wetboek is niet alleen nuttig voor de jurist die zich vooral met Europees arbeidsrecht bezig houdt, maar ook voor de jurist die werkzaam is in de 'Nederlandse' arbeidsrechtpraktijk. Verder is deze uitgave bedoeld voor het Wetenschappelijk en Hoger Beroeps Onderwijs.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Uitgever
Wolters Kluwer Nederland B.V.
ISBN
9789013131918
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
September 2015
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig

Actuele bestsellers!

  • 25,99
  • 24,99
  • 24,99
  • 23,99
  • 23,00
  • 18,99
  • 15,99
  • 17,50
  • 15,00
  • 17,99