Weten over leven

ervaringskennis van mensen met langdurende psychische problemen

Prijs € 16,00

Uitverkocht

Hilko Timmer, Annette Plooij

Paperback | November 2009 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Mensen die te kampen hebben met langdurende psychische aandoeningen worden meestal gezien als slachtoffers van een ernstige ziekte, die vooral veel zorg van anderen nodig hebben om zich staande te houden. Zij zouden hierbij primair afhankelijk zijn van de professionele kennis van de geestelijke gezondheidszorg, de sector die zich al dan niet over hen ontfermt. De laatste jaren groeit, mede door het werk van de herstelbeweging, de belangstelling voor wat mensen met psychische aandoeningen zélf weten, de kennis die voortvloeit uit het ervaren van psychische kwetsbaarheid en het leven met de gevolgen daarvan. Ervaringskennis, als het collectieve verhaal van psychiatrische patiënten, is een kennisgebied in opkomst. Tot dusverre is deze kennis echter nog maar beperkt in concrete termen beschreven. Er is meer geschreven over dat patiënten weten, dan over wat zij weten. Deze uitgave is een aanzet om ervaringskennis van mensen met psychische aandoeningen tastbaar te maken. Het geeft de resultaten weer van een eerste studie naar de uitwisseling van ervaringen in de herstelwerkgroepen van het HEE-project (Trimbos-instituut). De studie toont de levensthema’s die voor mensen met psychische aandoeningen van belang zijn en de manier waarop zij, ieder op hun eigen wijze, met hun kwetsbaarheden omgaan. Dit boek is bestemd voor mensen die leven met psychische aandoeningen, voor hun omgeving, voor ervaringsdeskundigen-in-opleiding en voor professionele zorgverleners.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Hilko Timmer, Annette Plooij
Uitgever
SWP, Uitgeverij B.V.
ISBN
9789088500169
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
November 2009
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
127

Beschrijving

Mensen die te kampen hebben met langdurende psychische aandoeningen worden meestal gezien als slachtoffers van een ernstige ziekte, die vooral veel zorg van anderen nodig hebben om zich staande te houden. Zij zouden hierbij primair afhankelijk zijn van de professionele kennis van de geestelijke gezondheidszorg, de sector die zich al dan niet over hen ontfermt.

De laatste jaren groeit, mede door het werk van de herstelbeweging, de belangstelling voor wat mensen met psychische aandoeningen zélf weten, de kennis die voortvloeit uit het ervaren van psychische kwetsbaarheid en het leven met de gevolgen daarvan. Ervaringskennis, als het collectieve verhaal van psychiatrische patiënten, is een kennisgebied in opkomst.

Tot dusverre is deze kennis echter nog maar beperkt in concrete termen beschreven. Er is meer geschreven over dat patiënten weten, dan over wat zij weten. Deze uitgave is een aanzet om ervaringskennis van mensen met psychische aandoeningen tastbaar te maken. Het geeft de resultaten weer van een eerste studie naar de uitwisseling van ervaringen in de herstelwerkgroepen van het HEE-project (Trimbos-instituut). De studie toont de levensthema’s die voor mensen met psychische aandoeningen van belang zijn en de manier waarop zij, ieder op hun eigen wijze, met hun kwetsbaarheden omgaan.

Dit boek is bestemd voor mensen die leven met psychische aandoeningen, voor hun omgeving, voor ervaringsdeskundigen-in-opleiding en voor professionele zorgverleners.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Hilko Timmer, Annette Plooij
Uitgever
SWP, Uitgeverij B.V.
ISBN
9789088500169
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
November 2009
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
127

Actuele bestsellers!

  • 23,00
  • 5,00
  • 15,00
  • 26,99
  • 20,99
  • 34,95
  • 22,50
  • 20,99
  • 24,99
  • 23,99