Wet werk en zekerheid, Tekst & Toelichting

Prijs € 59,50

Uitverkocht

C.P. van den Eijnden, K.M.J.R. Maessen, S.F.H. Jellinghaus

Paperback | Februari 2016 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Per 1 januari 2015 is het arbeidsrecht ingrijpend gewijzigd met de inwerkingtreding van de Wet werk en zekerheid (Wwz). Daarnaast is met ingang van 1 juli 2015 het ontslagrecht gewijzigd, inclusief de bepalingen rondom tijdelijke contracten, en is de transitievergoeding ingevoerd.In deze tweede druk van de uitgave Wet werk en zekerheid, Tekst en Toelichting is De Verzamelwet SZW 2016 verwerkt die een aantal wijzigingen met zich mee heeft gebracht, onder meer voor het bepalen van de ontslagvolgorde bij bedrijfseconomisch ontslag. Ook de lagere regelgeving heeft veranderingen ondergaan. Zo is onder meer de Ontslagregeling gewijzigd. Daarnaast is er een aantal nieuwe regelingen geboren, zoals de Regeling Indexatie Transitievergoeding, het Besluit uitvoeringsregels ontslag om bedrijfseconomische redenen en het Besluit uitvoeringsregels ontslag wegens langdurige arbeidsongeschiktheid. Deze, inclusief toelichting, zijn in deze druk meegenomen.Bij elk gewijzigd wetsartikel is de daarbij behorende relevante parlementaire toelichting opgenomen. Bij elk artikel is er onderstreept wat er verandert ten opzichte van de huidige situatie.De belangrijkste wijzigingen van Wet werk en zekerheid zijn:Invoering van een scholingsverplichtingWijzigingen in de ketenregeling, het concurrentiebeding, proeftijden, loondoorbetaling en uitzendarbeidInvoering van de transitievergoedingHet voorschrijven van de ontslagroute per ontslaggrondInvoering van de aanzegtermijnOnder redactie van: mr. C.P. van den Eijnden, mr. K.M.J.R. Maessen & dr. mr. S.F.H. JellinghausISBN: 9789491930485Verschenen: 2 februari 2016

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
C.P. van den Eijnden, K.M.J.R. Maessen, S.F.H. Jellinghaus
Uitgever
Berghauser Pont Publishing
ISBN
9789491930485
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Februari 2016
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig

Beschrijving

Per 1 januari 2015 is het arbeidsrecht ingrijpend gewijzigd met de inwerkingtreding van de Wet werk en zekerheid (Wwz). Daarnaast is met ingang van 1 juli 2015 het ontslagrecht gewijzigd, inclusief de bepalingen rondom tijdelijke contracten, en is de transitievergoeding ingevoerd.

In deze tweede druk van de uitgave Wet werk en zekerheid, Tekst en Toelichting is De Verzamelwet SZW 2016 verwerkt die een aantal wijzigingen met zich mee heeft gebracht, onder meer voor het bepalen van de ontslagvolgorde bij bedrijfseconomisch ontslag. Ook de lagere regelgeving heeft veranderingen ondergaan. Zo is onder meer de Ontslagregeling gewijzigd. Daarnaast is er een aantal nieuwe regelingen geboren, zoals de Regeling Indexatie Transitievergoeding, het Besluit uitvoeringsregels ontslag om bedrijfseconomische redenen en het Besluit uitvoeringsregels ontslag wegens langdurige arbeidsongeschiktheid. Deze, inclusief toelichting, zijn in deze druk meegenomen.

Bij elk gewijzigd wetsartikel is de daarbij behorende relevante parlementaire toelichting opgenomen. Bij elk artikel is er onderstreept wat er verandert ten opzichte van de huidige situatie.

De belangrijkste wijzigingen van Wet werk en zekerheid zijn:

Invoering van een scholingsverplichting
Wijzigingen in de ketenregeling, het concurrentiebeding, proeftijden, loondoorbetaling en uitzendarbeid
Invoering van de transitievergoeding
Het voorschrijven van de ontslagroute per ontslaggrond
Invoering van de aanzegtermijn
Onder redactie van: mr. C.P. van den Eijnden, mr. K.M.J.R. Maessen & dr. mr. S.F.H. Jellinghaus

ISBN: 9789491930485

Verschenen: 2 februari 2016

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
C.P. van den Eijnden, K.M.J.R. Maessen, S.F.H. Jellinghaus
Uitgever
Berghauser Pont Publishing
ISBN
9789491930485
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Februari 2016
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig

Actuele bestsellers!

  • 23,00
  • 5,00
  • 15,00
  • 26,99
  • 20,99
  • 34,95
  • 22,50
  • 20,99
  • 24,99
  • 23,99