Wet toelating zorginstellingen

Prijs € 119,00

Uitverkocht

Ook beschikbaar als:

J.J.M. Linders

Paperback | December 2008 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

De Wet toelating zorginstellingen (WTZi) is op 1 januari 2006 in werking getreden. Deze wet faciliteerde de overgang van een stelsel waarin het aanbod centraal werd gestuurd door de overheid, naar een decentraal, vraaggericht stelsel. Daarbij werd de capaciteit niet langer bepaald door de overheid, maar door de bij de zorgverlening betrokken partijen (consumenten, instellingen en verzekeraars).Inmiddels heeft de wetgever enkele stappen gezet op weg naar een grotere zelfstandigheid voor zorginstellingen. Zo is het bouwregime voor ziekenhuizen per 1 januari 2008 afgeschaft, het uitvoeringsbesluit WTZi aangepast en zijn de Beleidsregels van de Minister op basis van de WTZiin april 2008 gewijzigd.Deze tweede, geheel geactualiseerde uitgave van de Wet toelating zorginstellingen biedt inzicht in de betekenis van de WTZi in de praktijk. De auteur behandelt op heldere en systematische wijze onder meer de toelating met en zonder bouw, het toetsingskader voor de toelating, transparantie-eisen, de beleidsvisie van de minister van VWS, vergunningen, prestatie-eisen, sanering en rechtsbescherming.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
J.J.M. Linders
Uitgever
Bohn Stafleu van Loghum
ISBN
9789031360185
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
December 2008
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
199

Beschrijving

De Wet toelating zorginstellingen (WTZi) is op 1 januari 2006 in werking getreden. Deze wet faciliteerde de overgang van een stelsel waarin het aanbod centraal werd gestuurd door de overheid, naar een decentraal, vraaggericht stelsel. Daarbij werd de capaciteit niet langer bepaald door de overheid, maar door de bij de zorgverlening betrokken partijen (consumenten, instellingen en verzekeraars).

Inmiddels heeft de wetgever enkele stappen gezet op weg naar een grotere zelfstandigheid voor zorginstellingen. Zo is het bouwregime voor ziekenhuizen per 1 januari 2008 afgeschaft, het uitvoeringsbesluit WTZi aangepast en zijn de Beleidsregels van de Minister op basis van de WTZi
in april 2008 gewijzigd.

Deze tweede, geheel geactualiseerde uitgave van de Wet toelating zorginstellingen biedt inzicht in de betekenis van de WTZi in de praktijk. De auteur behandelt op heldere en systematische wijze onder meer de toelating met en zonder bouw, het toetsingskader voor de toelating, transparantie-eisen, de beleidsvisie van de minister van VWS, vergunningen, prestatie-eisen, sanering en rechtsbescherming.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
J.J.M. Linders
Uitgever
Bohn Stafleu van Loghum
ISBN
9789031360185
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
December 2008
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
199

Actuele bestsellers!

  • 25,99
  • 24,99
  • 24,99
  • 23,99
  • 23,00
  • 18,99
  • 15,99
  • 17,50
  • 15,00
  • 17,99