Werken met het Strookmodel

gereedschap voor het visualiseren en oplossen van rekenopgaven

Prijs € 25,00

Niet beschikbaar

Ban Har Yeap

Hardback | Juli 2013 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Gereedschap voor het visualiseren en oplossen van rekenopgaven Werken met strookmodellen is naast de aandacht voor getalbegrip en getalspositie een belangrijke pijler van Singapore Rekenen. Met het strookmodel leren leerlingen rekenopgaven visualiseren en oplossen. De combinatie van dit visueel in kaart brengen van de opgave met het diepe getalbegrip zorgt ervoor dat probleemoplossend denken tot wonderlijke hoogte komt. Door het structureel aanleren van het strookmodel in de Singapore Rekenaanpak lossen leerlingen moeilijke rekenproblemen op en leren ze symbolisch denken. Dit levert niet alleen een hoge motivatie, maar ook hoge rekenresultaten op. De achtergronden van het strookmodel zijn beschreven in dit boek. Werken met het strookmodel is bedoeld voor leraren en managers die meer willen weten over het strookmodel als hulpmiddel bij het oplossen van rekenopgaven.Werken met het strookmodel is gebaseerd op resultaten uit wetenschappelijk onderzoek. Het laat zien hoe u verschillende soorten strookmodellen kunt inzetten om rekenwiskundige verhaalopgaven op te lossen en om verschillende technieken zoals het afleiden, tekenen en manipuleren van strookmodellen, aan te leren aan uw leerlingen. Het boek bevat uitgebreide voorbeelden, begeleide vragen en oefenmodellen zodat u concreet en met inzicht het strookmodel kunt gaan gebruiken in de praktijk.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Ban Har Yeap
Uitgever
Bazalt Groep Educatieve Uitgeverij
ISBN
9789461180926
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Juli 2013
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
184

Beschrijving

Gereedschap voor het visualiseren en oplossen van rekenopgaven

Werken met strookmodellen is naast de aandacht voor getalbegrip en getalspositie een belangrijke pijler van Singapore Rekenen. Met het strookmodel leren leerlingen rekenopgaven visualiseren en oplossen. De combinatie van dit visueel in kaart brengen van de opgave met het diepe getalbegrip zorgt ervoor dat probleemoplossend denken tot wonderlijke hoogte komt.

Door het structureel aanleren van het strookmodel in de Singapore Rekenaanpak lossen leerlingen moeilijke rekenproblemen op en leren ze symbolisch denken. Dit levert niet alleen een hoge motivatie, maar ook hoge rekenresultaten op. De achtergronden van het strookmodel zijn beschreven in dit boek. Werken met het strookmodel is bedoeld voor leraren en managers die meer willen weten over het strookmodel als hulpmiddel bij het oplossen van rekenopgaven.



Werken met het strookmodel is gebaseerd op resultaten uit wetenschappelijk onderzoek. Het laat zien hoe u verschillende soorten strookmodellen kunt inzetten om rekenwiskundige verhaalopgaven op te lossen en om verschillende technieken zoals het afleiden, tekenen en manipuleren van strookmodellen, aan te leren aan uw leerlingen. Het boek bevat uitgebreide voorbeelden, begeleide vragen en oefenmodellen zodat u concreet en met inzicht het strookmodel kunt gaan gebruiken in de praktijk.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Ban Har Yeap
Uitgever
Bazalt Groep Educatieve Uitgeverij
ISBN
9789461180926
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Juli 2013
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
184

Actuele bestsellers!

  • 22,99
  • 18,99
  • 24,99
  • 23,00
  • 15,00
  • 15,99
  • 18,99
  • 15,00
  • 23,99
  • 24,99