Werken met hart en ziel

Prijs € 16,50

Uitverkocht

Ook beschikbaar als:

Ben de Lange

Paperback | Juni 2013 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Dit boek is bedoeld voor mensen die in de jeugdzorg werken of willen gaan werken. De auteur, Ben de Lange, beschrijft hierin hoe hij op 46-jarige leeftijd met de nodige wilskracht na 20 jaar als bezorger van een leesportefeuille de overstap maakt naar de functie van pedagogisch werker op een groep jongeren in een jeugdzorginstelling.Ben vertelt hoe geschrokken hij is over de werk- en handelswijze van de organisatie waarin hij terechtkwam. De tegenstellingen, de macht en de controle baarden hem ernstige zorgen. Angst, macht en ego kwamen te vaak aan hem voorbij. Iets wat nadelig doorwerkte op de jongeren terwijl hij van mening was dat juist positieve ervaringen nodig waren. Het niet meer 'kneedbaar' zijn op verschillende vlakken en eerlijk voor zijn mening uitkomen veroorzaakte nogal wat botsingen. Dit waren goede leermomenten voor hem, maar ook voor de organisatie.Zijn wens is dat dit boek gelezen gaat worden door mensen die de jeugdzorgopleiding (SPW/SPH opleiding) gaan volgen of al bij een jeugdzorgorganisatie werken, maar ook leerkrachten en ouders van jongeren die in een jeugdinstelling verblijven.Ook hoopt hij dat jeugdzorginstellingen hun methodieken wat breder durven te maken door personeel het vertrouwen te geven dat ze mogen handelen op gevoel (menselijk handelen). Uiteraard zonder de grenzen te overschrijden. Met voorbeelden uit de praktijk wil Ben de lezer laten beseffen niet blindelings een methodiek te volgen, maar zelf ook na te blijven denken over wat wel kan en wat niet kan. Wat menselijk en niet menselijk is.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Ben de Lange
Uitgever
U2pi BV
ISBN
9789087593599
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juni 2013
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
146

Beschrijving

Dit boek is bedoeld voor mensen die in de jeugdzorg werken of willen gaan werken. De auteur, Ben de Lange, beschrijft hierin hoe hij op 46-jarige leeftijd met de nodige wilskracht na 20 jaar als bezorger van een leesportefeuille de overstap maakt naar de functie van pedagogisch werker op een groep jongeren in een jeugdzorginstelling.
Ben vertelt hoe geschrokken hij is over de werk- en handelswijze van de organisatie waarin hij terechtkwam. De tegenstellingen, de macht en de controle baarden hem ernstige zorgen. Angst, macht en ego kwamen te vaak aan hem voorbij. Iets wat nadelig doorwerkte op de jongeren terwijl hij van mening was dat juist positieve ervaringen nodig waren. Het niet meer 'kneedbaar' zijn op verschillende vlakken en eerlijk voor zijn mening uitkomen veroorzaakte nogal wat botsingen. Dit waren goede leermomenten voor hem, maar ook voor de organisatie.
Zijn wens is dat dit boek gelezen gaat worden door mensen die de jeugdzorgopleiding (SPW/SPH opleiding) gaan volgen of al bij een jeugdzorgorganisatie werken, maar ook leerkrachten en ouders van jongeren die in een jeugdinstelling verblijven.
Ook hoopt hij dat jeugdzorginstellingen hun methodieken wat breder durven te maken door personeel het vertrouwen te geven dat ze mogen handelen op gevoel (menselijk handelen). Uiteraard zonder de grenzen te overschrijden. Met voorbeelden uit de praktijk wil Ben de lezer laten beseffen niet blindelings een methodiek te volgen, maar zelf ook na te blijven denken over wat wel kan en wat niet kan. Wat menselijk en niet menselijk is.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Ben de Lange
Uitgever
U2pi BV
ISBN
9789087593599
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juni 2013
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
146

Actuele bestsellers!

  • 25,99
  • 24,99
  • 24,99
  • 23,99
  • 23,00
  • 18,99
  • 15,99
  • 17,50
  • 15,00
  • 17,99