Werken aan juridische kwaliteitszorg

handboek voor de praktijk

Prijs € 52,00

Uitverkocht

Paperback | September 2005 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Werken aan juridische kwaliteitszorg is een praktijkboek, gebaseerd op ervaringen bij overheden. Het boek is in de eerste plaats bedoeld voor mensen in overheidsorganisaties die verantwoordelijk zijn voor het opzetten van juridische kwaliteitszorg. Er worden praktische handvatten geboden voor de implementatie van de juridische kwaliteit in een overheidsorganisatie. Door diverse ervaringsdeskundigen is getracht het veelomvattende begrip 'juridische kwaliteitszorg' naar de dagelijkse praktijk te vertalen. Het boek is daardoor ook geschikt als leermiddel voor cursussen en trainingen. Het is geschreven vanuit de visie dat juridische kwaliteitszorg een noodzakelijke voorwaarde is om de juridisch-inhoudelijke kwaliteit van producten en diensten te kunnen garanderen. Door deze organisatiekundige benadering zal niet inhoudelijk worden ingegaan op rechtsgebieden, zoals de eisen die de Algemene wet bestuursrecht stelt aan een subsidiebeschikking. Het boek gaat daarentegen over de organisatorische randvoorwaarden in een overheidsorganisatie om aan deze wettelijke eisen te kunnen voldoen. De praktische vertaling is in dit boek op drie manieren terug te vinden: als algemene tips, organisatiespecifieke voorbeelden en, als bijlagen, een hele serie (model)documenten. Er is gekozen voor voorbeelden uit drie gemeenten (klein, middel en groot), een provincie en een wetenschap.

Volledige beschrijving

Specificaties

Uitgever
Convoy Uitgevers BV
ISBN
9789059015906
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
September 2005
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
207

Beschrijving

Werken aan juridische kwaliteitszorg is een praktijkboek, gebaseerd op ervaringen bij overheden. Het boek is in de eerste plaats bedoeld voor mensen in overheidsorganisaties die verantwoordelijk zijn voor het opzetten van juridische kwaliteitszorg. Er worden praktische handvatten geboden voor de implementatie van de juridische kwaliteit in een overheidsorganisatie. Door diverse ervaringsdeskundigen is getracht het veelomvattende begrip 'juridische kwaliteitszorg' naar de dagelijkse praktijk te vertalen. Het boek is daardoor ook geschikt als leermiddel voor cursussen en trainingen. Het is geschreven vanuit de visie dat juridische kwaliteitszorg een noodzakelijke voorwaarde is om de juridisch-inhoudelijke kwaliteit van producten en diensten te kunnen garanderen. Door deze organisatiekundige benadering zal niet inhoudelijk worden ingegaan op rechtsgebieden, zoals de eisen die de Algemene wet bestuursrecht stelt aan een subsidiebeschikking.

Het boek gaat daarentegen over de organisatorische randvoorwaarden in een overheidsorganisatie om aan deze wettelijke eisen te kunnen voldoen. De praktische vertaling is in dit boek op drie manieren terug te vinden: als algemene tips, organisatiespecifieke voorbeelden en, als bijlagen, een hele serie (model)documenten. Er is gekozen voor voorbeelden uit drie gemeenten (klein, middel en groot), een provincie en een wetenschap.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Uitgever
Convoy Uitgevers BV
ISBN
9789059015906
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
September 2005
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
207

Actuele bestsellers!

  • 22,99
  • 18,99
  • 24,99
  • 23,00
  • 15,00
  • 15,99
  • 18,99
  • 15,00
  • 23,99
  • 24,99