Werkboek kortdurende schematherapie

Prijs € 24,95

Tijdelijk niet beschikbaar

Ook beschikbaar als:

Jenny Broersen, Michiel van Vreeswijk

Paperback | Maart 2017 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Dit werkboek is onderdeel van de behandelmethode Kortdurende schematherapie. Schematherapie is een succesvolle en bewezen effectieve methode voor de behandeling van persoonlijkheidsproblematiek. Gebruikers van dit werkboek krijgen praktische handvatten aangereikt om in therapie bewust te worden van emotionele (problematische) gebeurtenissen in het hier-en-nu en vroeger. Zij leren deze gebeurtenissen te herkennen en ermee om te gaan. Er wordt gewerkt met historische rollenspelen, meerstoelentechniek, imaginatie-oefeningen en beeldende technieken. Iedereen heeft gevoelige snaren. Deze gevoelige snaren, zogeheten ‘schema’s’, bepalen hoe mensen in het dagelijks leven functioneren. Triggering van deze schema’s kan iemand in bepaalde gemoedstoestanden (modi) brengen. Sommige mensen ondervinden in hun dagelijks leven zo’n last van hun schema’s en modi dat er sprake is van een persoonlijkheidsstoornis. Het accent van dit werkboek ligt op de (therapeutische) relatie en de experiëntiële technieken uit de schematherapie. Het is zowel te gebruiken voor individuele- als groepstherapie. Kortdurende schematherapie bestaat uit een handleiding voor de therapeut, een werkboek CGT-technieken en een werkboek experiëntiële technieken. De werkboeken kunnen los van elkaar worden gebruikt of achtereenvolgend. Beide werkboeken richten zich op het verminderen van de invloed van schema’s en modi op het dagelijks leven van cliënten.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Jenny Broersen, Michiel van Vreeswijk
Uitgever
Bohn Stafleu van Loghum
ISBN
9789036815772
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Maart 2017
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
96

Beschrijving

Dit werkboek is onderdeel van de behandelmethode Kortdurende schematherapie. Schematherapie is een succesvolle en bewezen effectieve methode voor de behandeling van persoonlijkheidsproblematiek. Gebruikers van dit werkboek krijgen praktische handvatten aangereikt om in therapie bewust te worden van emotionele (problematische) gebeurtenissen in het hier-en-nu en vroeger. Zij leren deze gebeurtenissen te herkennen en ermee om te gaan. Er wordt gewerkt met historische rollenspelen, meerstoelentechniek, imaginatie-oefeningen en beeldende technieken.

Iedereen heeft gevoelige snaren. Deze gevoelige snaren, zogeheten ‘schema’s’, bepalen hoe mensen in het dagelijks leven functioneren. Triggering van deze schema’s kan iemand in bepaalde gemoedstoestanden (modi) brengen. Sommige mensen ondervinden in hun dagelijks leven zo’n last van hun schema’s en modi dat er sprake is van een persoonlijkheidsstoornis.

Het accent van dit werkboek ligt op de (therapeutische) relatie en de experiëntiële technieken uit de schematherapie. Het is zowel te gebruiken voor individuele- als groepstherapie.

Kortdurende schematherapie bestaat uit een handleiding voor de therapeut, een werkboek CGT-technieken en een werkboek experiëntiële technieken. De werkboeken kunnen los van elkaar worden gebruikt of achtereenvolgend. Beide werkboeken richten zich op het verminderen van de invloed van schema’s en modi op het dagelijks leven van cliënten.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Jenny Broersen, Michiel van Vreeswijk
Uitgever
Bohn Stafleu van Loghum
ISBN
9789036815772
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Maart 2017
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
96

Actuele bestsellers!

  • 23,00
  • 5,00
  • 15,00
  • 26,99
  • 20,99
  • 34,95
  • 22,50
  • 20,99
  • 24,99
  • 23,99