Werkboek cognitieve gedragstherapie bij middelengebruik - Plus (set van vier exemplaren)

Prijs € 34,95

Niet beschikbaar

Joanneke van der Nagel, Marion Kiewik

Loose-leaf | Juni 2016 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Het Werkboek CGT+ (Cognitief Gedragstherapeutische behandeling van problematisch middelengebruik bij mensen met een lichte verstandelijke beperking, LVB) is uitgevoerd in een voor de cliënt goed werkbare dunne full colour ringband, en is alleen verkrijgbaar in een set van twee exemplaren. De ringband bevat 9 'A'-bijeenkomsten, die in principe met de cliënt alleen plaatsvinden, en 9 'B'-bijeenkomsten waarbij ook een vertrouwenspersoon aanwezig is. Naast het werkboek CGT+ is ook een Handleiding CGT+ beschikbaar.Net als in het basisprotocol staat in de CGT+ het versterken van de zelfcontrole van de cliënt ten aanzien van gebruik centraal. De thema's en methoden die aan bod komen, volgen ook globaal die van het basisprotocol. De wijze waarop de behandelinhoud aan bod komt en ook de planning van de bijeenkomsten zijn echter aangepast aan de doelgroep cliënten met een LVB. Belangrijke verschillen met het basisprotocol zijn het aantal bijeenkomsten (18 in plaats van 9), waardoor meer oefening en herhaling mogelijk is; de samenwerking met een vertrouwenspersoon uit het netwerk van de cliënt; en het gebruik van actieve werkvormen, visuele en andere non-verbale ondersteuning.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Joanneke van der Nagel, Marion Kiewik
Uitgever
Stichting Resultaten Scoren
ISBN
9789492121196
Bindwijze
Loose-leaf
Publicatiedatum
Juni 2016
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig

Beschrijving

Het Werkboek CGT+ (Cognitief Gedragstherapeutische behandeling van problematisch middelengebruik bij mensen met een lichte verstandelijke beperking, LVB) is uitgevoerd in een voor de cliënt goed werkbare dunne full colour ringband, en is alleen verkrijgbaar in een set van twee exemplaren. De ringband bevat 9 'A'-bijeenkomsten, die in principe met de cliënt alleen plaatsvinden, en 9 'B'-bijeenkomsten waarbij ook een vertrouwenspersoon aanwezig is. Naast het werkboek CGT+ is ook een Handleiding CGT+ beschikbaar.
Net als in het basisprotocol staat in de CGT+ het versterken van de zelfcontrole van de cliënt ten aanzien van gebruik centraal. De thema's en methoden die aan bod komen, volgen ook globaal die van het basisprotocol. De wijze waarop de behandelinhoud aan bod komt en ook de planning van de bijeenkomsten zijn echter aangepast aan de doelgroep cliënten met een LVB. Belangrijke verschillen met het basisprotocol zijn het aantal bijeenkomsten (18 in plaats van 9), waardoor meer oefening en herhaling mogelijk is; de samenwerking met een vertrouwenspersoon uit het netwerk van de cliënt; en het gebruik van actieve werkvormen, visuele en andere non-verbale ondersteuning.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Joanneke van der Nagel, Marion Kiewik
Uitgever
Stichting Resultaten Scoren
ISBN
9789492121196
Bindwijze
Loose-leaf
Publicatiedatum
Juni 2016
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig

Actuele bestsellers!

  • 25,99
  • 24,99
  • 24,99
  • 23,99
  • 23,00
  • 18,99
  • 15,99
  • 17,50
  • 15,00
  • 17,99