Werkboek bij de Christelijke dogmatiek

Prijs € 35,00

Niet beschikbaar

Paperback | September 2015 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Het 'Werkboek bij de Christelijke dogmatiek' biedt een handreiking bij het lezen en verwerken van het veelgelezen handboek 'Christelijke dogmatiek'.'Christelijke dogmatiek', geschreven door dr. G. van den Brink en dr. C. van der Kooi, verscheen in 2012 en kreeg een warm onthaal. Inmiddels is de vijfde druk in voorbereiding. Het boek geeft de lezer een overzicht van het boeiende landschap van de christelijke geloofsleer. Bij de trektocht door dit landschap wordt steeds gevraagd: wat is nu precies de inhoud van wat christenen geloven en waarop baseren zij hun overtuigingen? Het 'Werkboek bij de Christelijke dogmatiek' wil een gids zijn tijdens die trektocht. Daarbij worden hoofdlijnen samengevat, kruispunten aangewezen en discussiepunten aangereikt. Zo draagt het Werkboek bij aan een vruchtbare verwerking van de Christelijke dogmatiek in onderwijs, gesprekskringen en zelfstudie.Met medewerking van onder meer drs. J.H. Pater-Bakker; drs. A.G. Kloosterman-van der Sluijs en J. van der Plas MA.De auteurs van 'Christelijke dogmatiek', dr. G. van den Brink en dr. C. van der Kooi, zijn als meelezers bij dit project betrokken.Dr. J. Hoek (1950) doceert dogmatiek aan de Christelijke Hogeschool Ede en is als hoogleraar verbonden aan de Evangelische Theologische Faculteit (Leuven) en de Protestantse Theologische Universiteit (Groningen).

Volledige beschrijving

Specificaties

Uitgever
Boekencentrum
ISBN
9789023970194
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
September 2015
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
208

Beschrijving

Het 'Werkboek bij de Christelijke dogmatiek' biedt een handreiking bij het lezen en verwerken van het veelgelezen handboek 'Christelijke dogmatiek'.

'Christelijke dogmatiek', geschreven door dr. G. van den Brink en dr. C. van der Kooi, verscheen in 2012 en kreeg een warm onthaal. Inmiddels is de vijfde druk in voorbereiding. Het boek geeft de lezer een overzicht van het boeiende landschap van de christelijke geloofsleer. Bij de trektocht door dit landschap wordt steeds gevraagd: wat is nu precies de inhoud van wat christenen geloven en waarop baseren zij hun overtuigingen?
Het 'Werkboek bij de Christelijke dogmatiek' wil een gids zijn tijdens die trektocht. Daarbij worden hoofdlijnen samengevat, kruispunten aangewezen en discussiepunten aangereikt. Zo draagt het Werkboek bij aan een vruchtbare verwerking van de Christelijke dogmatiek in onderwijs, gesprekskringen en zelfstudie.

Met medewerking van onder meer drs. J.H. Pater-Bakker; drs. A.G. Kloosterman-van der Sluijs en J. van der Plas MA.
De auteurs van 'Christelijke dogmatiek', dr. G. van den Brink en dr. C. van der Kooi, zijn als meelezers bij dit project betrokken.


Dr. J. Hoek (1950) doceert dogmatiek aan de Christelijke Hogeschool Ede en is als hoogleraar verbonden aan de Evangelische Theologische Faculteit (Leuven) en de Protestantse Theologische Universiteit (Groningen).

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Uitgever
Boekencentrum
ISBN
9789023970194
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
September 2015
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
208

Actuele bestsellers!

  • 25,99
  • 24,99
  • 24,99
  • 23,99
  • 23,00
  • 18,99
  • 15,99
  • 17,50
  • 15,00
  • 17,99