Werk in uitvoering

maak leren sterk - 11 aanraders

Prijs € 24,95

Niet beschikbaar

Marcel van de Wiel

Paperback | Maart 2016 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Neuropsychologie mag zich verheugen in een flinke belangstelling. Niet alleen in het onderwijs, maar overal in de maatschappij kom je uitwerkingen van neuropsychologische concepten tegen. Belangrijke nieuwssites brengen bijna wekelijks nieuwe wetenschappelijke ontdekkingen vanuit de neuropsychologie. Dat betekent dat het een levende wetenschap is, die blijkbaar tot de verbeelding spreekt.We willen graag verklaringen voor het gedrag van de mensen om ons heen. En natuurlijk gebruiken we de informatie graag om ons onderwijs te verbeteren. Als IB'er geef je tips die gestoeld zijn op goed onderzoek. Dit boek gaat nader in op een specifiek onderdeel van de neuropsychologie: de executieve functies. Er wordt een koppeling gelegd tussen de vaak stevige theorie met zijn vele modellen en de schoolpraktijk, die vraagt om handelen. Het boek geeft soms een nieuwe kijk op bestaand handelen en ook een aanzet tot nieuw of aangepast handelen. Het ondersteunt het nadenken over executieve functies op schoolniveau, maar wil vooral ook tools bieden om direct meeaan de slag te gaan op groeps- en leerlingniveau. Werken aan executieve functies werkt!Marcel van de Wiel is orthopedagoog en docent bij Fontys OSO, met als aandachtsgebieden neuropsychologie, gedrag, autisme, handelingsgericht werken en ICT. Voorheen was hij werkzaam als leerkracht en later als orthopedagoog in het speciaal onderwijs.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Marcel van de Wiel
Uitgever
Instondo
ISBN
9789463170093
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Maart 2016
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
100

Beschrijving

Neuropsychologie mag zich verheugen in een flinke belangstelling. Niet alleen in het onderwijs, maar overal in de maatschappij kom je uitwerkingen van neuropsychologische concepten tegen. Belangrijke nieuwssites brengen bijna wekelijks nieuwe wetenschappelijke ontdekkingen vanuit de neuropsychologie. Dat betekent dat het een levende wetenschap is, die blijkbaar tot de verbeelding spreekt.

We willen graag verklaringen voor het gedrag van de mensen om ons heen. En natuurlijk gebruiken we de informatie graag om ons onderwijs te verbeteren. Als IB'er geef je tips die gestoeld zijn op goed onderzoek.

Dit boek gaat nader in op een specifiek onderdeel van de neuropsychologie: de executieve functies. Er wordt een koppeling gelegd tussen de vaak stevige theorie met zijn vele modellen en de schoolpraktijk, die vraagt om handelen. Het boek geeft soms een nieuwe kijk op bestaand handelen en ook een aanzet tot nieuw of aangepast handelen. Het ondersteunt het nadenken over executieve functies op schoolniveau, maar wil vooral ook tools bieden om direct mee
aan de slag te gaan op groeps- en leerlingniveau. Werken aan executieve functies werkt!

Marcel van de Wiel is orthopedagoog en docent bij Fontys OSO, met als aandachtsgebieden neuropsychologie, gedrag, autisme, handelingsgericht werken en ICT. Voorheen was hij werkzaam als leerkracht en later als orthopedagoog in het speciaal onderwijs.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Marcel van de Wiel
Uitgever
Instondo
ISBN
9789463170093
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Maart 2016
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
100

Actuele bestsellers!

  • 22,99
  • 18,99
  • 24,99
  • 23,00
  • 15,00
  • 15,99
  • 18,99
  • 15,00
  • 23,99
  • 24,99