Welkom in Megapolis

denken over wonen, stad en toekomst

Prijs € 24,99

Tijdelijk niet beschikbaar

Jan-Hendrik Bakker

Paperback | April 2008 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Aristoteles vond al dat de mens een zoön politikon was. Nu meer dan de helft van de wereldbevolking in steden woont, wordt het tijd om die term weer letterlijk te nemen: de mens is een stadsdier. Het leven in de stad is onze tweede natuur geworden. Maar modernisering en globalisering hebben de afgelopen vijftig jaar het stadsleven ingrijpend veranderd, zo ingrijpend dat we ons moeten afvragen of we aan de vooravond staan van een megapolisering die de weinige leefruimte tot (schaars) consumptieartikel zal maken. Zal onze tweede natuur onze eerste natuur, de aardse biologie, geheel verdringen? En wat zal de prijs daarvan dan zijn? In Welkom in Megapolis. Denken over wonen, stad en toekomst analyseert filosoof Jan-Hendrik Bakker het stadsleven, onze veranderende stijl van wonen en het stempel dat de stad drukt op ons bewustzijn. Hij legt verbanden tussen filosofie, literatuur, architectuur en populaire cultuur. Hij beschrijft de stad als het podium waarop de grote vragen van deze tijd, gebrek aan samenhorigheid en afbraak van natuur en milieu, het meest concreet aan de orde komen. Welkom in Megapolis pleit voor diversiteit in bouwen, leven en landschap; het is een liefdesverklaring aan de stad als het centrum van ons dagelijks leven.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Jan-Hendrik Bakker
Uitgever
Atlas
ISBN
9789045005607
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
April 2008
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
302

Beschrijving

Aristoteles vond al dat de mens een zoön politikon was. Nu meer dan de helft van de wereldbevolking in steden woont, wordt het tijd om die term weer letterlijk te nemen: de mens is een stadsdier. Het leven in de stad is onze tweede natuur geworden. Maar modernisering en globalisering hebben de afgelopen vijftig jaar het stadsleven ingrijpend veranderd, zo ingrijpend dat we ons moeten afvragen of we aan de vooravond staan van een megapolisering die de weinige leefruimte tot (schaars) consumptieartikel zal maken.

Zal onze tweede natuur onze eerste natuur, de aardse biologie, geheel verdringen? En wat zal de prijs daarvan dan zijn? In Welkom in Megapolis. Denken over wonen, stad en toekomst analyseert filosoof Jan-Hendrik Bakker het stadsleven, onze veranderende stijl van wonen en het stempel dat de stad drukt op ons bewustzijn. Hij legt verbanden tussen filosofie, literatuur, architectuur en populaire cultuur. Hij beschrijft de stad als het podium waarop de grote vragen van deze tijd, gebrek aan samenhorigheid en afbraak van natuur en milieu, het meest concreet aan de orde komen. Welkom in Megapolis pleit voor diversiteit in bouwen, leven en landschap; het is een liefdesverklaring aan de stad als het centrum van ons dagelijks leven.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Jan-Hendrik Bakker
Uitgever
Atlas
ISBN
9789045005607
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
April 2008
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
302

Actuele bestsellers!

  • 25,99
  • 24,99
  • 24,99
  • 23,99
  • 23,00
  • 18,99
  • 15,99
  • 17,50
  • 15,00
  • 17,99