Wegwijzer Aactiviteitenbesluit milieubeheer 2013/2014

Prijs € 70,00

Uitverkocht

J.H.G. van den Broek

Paperback | Januari 2014 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Het Activiteitenbesluit milieubeheer bevat algemene regels die bescherming beogen tegen milieueffecten van bedrijfsactiviteiten in 400.000 inrichtingen (bedrijven). Als gevolg daarvan hebben circa 373.500 inrichtingen van het type A en B geen omgevingsvergunning nodig voor het oprichten, het veranderen of veranderen van de werking of het in werking hebben van een inrichting. Voor 26.500 inrichtingen van het type C gelden algemene regels naast de omgevingsvergunning.Voor bepaalde activiteiten is een omgevingsvergunning beperkte milieutoets (OBM) nodig. In het Activiteitenbesluit staan ook algemene regels voor lozingen op of in de bodem ingevolge de Wet bodembescherming of lozingen op een oppervlaktewaterlichaam ingevolge de Waterwet, zodat geen watervergunning is vereist.Sinds 1 januari 2013 bevat het Activiteitenbesluit ook algemene regels voor activiteiten buiten inrichtingen en is de reikwijdte aanzienlijk uitgebreid met algemene regels voor agrarische activiteiten, bodemenergiesystemen, activiteiten in middelgrote stookinstallaties en activiteiten in IPPC-installaties, grote stookinstallaties, afval(mee)verbrandingsinstallaties, titaandioxide-installaties en oplosmiddeleninstallaties. Ook is met een gewijzigde wetssystematiek getracht de kenbaarheid te vergroten. Het Activiteitenbesluit is uitgewerkt in de Activiteitenregeling milieubeheer.Voor welke inrichtingen en activiteiten gelden algemene regels? Is het mogelijk daarvan af te wijken? Hoe zijn toezicht en handhaving geregeld? Deze wegwijzer geeft een antwoord op deze vragen en licht de hoofdlijnen toe van het Activiteitenbesluit en de Activiteitenregeling.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
J.H.G. van den Broek
Uitgever
Wolters Kluwer
ISBN
9789013114690
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Januari 2014
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig

Beschrijving

Het Activiteitenbesluit milieubeheer bevat algemene regels die bescherming beogen tegen milieueffecten van bedrijfsactiviteiten in 400.000 inrichtingen (bedrijven). Als gevolg daarvan hebben circa 373.500 inrichtingen van het type A en B geen omgevingsvergunning nodig voor het oprichten, het veranderen of veranderen van de werking of het in werking hebben van een inrichting. Voor 26.500 inrichtingen van het type C gelden algemene regels naast de omgevingsvergunning.

Voor bepaalde activiteiten is een omgevingsvergunning beperkte milieutoets (OBM) nodig. In het Activiteitenbesluit staan ook algemene regels voor lozingen op of in de bodem ingevolge de Wet bodembescherming of lozingen op een oppervlaktewaterlichaam ingevolge de Waterwet, zodat geen watervergunning is vereist.

Sinds 1 januari 2013 bevat het Activiteitenbesluit ook algemene regels voor activiteiten buiten inrichtingen en is de reikwijdte aanzienlijk uitgebreid met algemene regels voor agrarische activiteiten, bodemenergiesystemen, activiteiten in middelgrote stookinstallaties en activiteiten in IPPC-installaties, grote stookinstallaties, afval(mee)verbrandingsinstallaties, titaandioxide-installaties en oplosmiddeleninstallaties. Ook is met een gewijzigde wetssystematiek getracht de kenbaarheid te vergroten. Het Activiteitenbesluit is uitgewerkt in de Activiteitenregeling milieubeheer.

Voor welke inrichtingen en activiteiten gelden algemene regels? Is het mogelijk daarvan af te wijken? Hoe zijn toezicht en handhaving geregeld? Deze wegwijzer geeft een antwoord op deze vragen en licht de hoofdlijnen toe van het Activiteitenbesluit en de Activiteitenregeling.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
J.H.G. van den Broek
Uitgever
Wolters Kluwer
ISBN
9789013114690
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Januari 2014
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig

Actuele bestsellers!

  • 25,99
  • 24,99
  • 24,99
  • 23,99
  • 23,00
  • 18,99
  • 15,99
  • 17,50
  • 15,00
  • 17,99