Wegwijs in de Algemene wet inzake rijksbelastingen

Prijs € 70,81

Uitverkocht

Ook beschikbaar als:

R.P.M.G. Niessen-Cobben

Paperback | Juli 2016 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Wegwijs in de Algemene wet inzake rijksbelastingen geeft een helder overzicht van het formele recht inzake belastingen, dat wil zeggen alle regels ten aanzien van de belastingheffing. Onderwerpen die hierbij onder andere worden behandeld zijn:- de wijze van vaststelling en heffing van de belastingen;- de bestuurlijke boeten;- mogelijkheden van bezwaar;- (hoger) beroep en beroep in cassatie tegen beslissingen van de fiscus;- verplichtingen van de burger jegens de fiscus;- fiscaalstrafrechtelijke bepalingen.Naast de bepalingen van de Algemene wet inzake rijksbelastingen komen ook de relevante bepalingen van de Algemene wet bestuursrecht aan de orde.Wegwijs in de Algemene wet inzake rijksbelastingen is uitstekend geschikt voor fiscale opleidingen aan universiteiten, hbo's en daarmee vergelijkbare praktijkopleidingen. De uitgave is tevens een praktisch naslagwerk voor belastingadviseurs en advocaten die de fiscale belangen van hun cliënten behartigen.Mr.dr. R.M.P.G. Niessen-Cobben is specialist formeel belastingrecht bij RSM Nederland Belastingadviseurs N.V. te Eindhoven, tevens verbonden aan Bureau Vaktechniek RSM Nederland. Daarnaast is zij fiscaal advocaat bij Boskamp & Willems advocaten te Eindhoven en oud-universitair hoofddocent aan de Maastricht University. Verder is zij hoofdredacteur van het Tijdschrift voor Formeel Belastingrecht en rechter-plaatsvervanger. Zij publiceerde onder meer Wegwijs in de Fiscaliteit en Wegwijs in de Invordering.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
R.P.M.G. Niessen-Cobben
Uitgever
Sdu Uitgevers
ISBN
9789012398251
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juli 2016
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
342

Beschrijving

Wegwijs in de Algemene wet inzake rijksbelastingen geeft een helder overzicht van het formele recht inzake belastingen, dat wil zeggen alle regels ten aanzien van de belastingheffing. Onderwerpen die hierbij onder andere worden behandeld zijn:

- de wijze van vaststelling en heffing van de belastingen;
- de bestuurlijke boeten;
- mogelijkheden van bezwaar;
- (hoger) beroep en beroep in cassatie tegen beslissingen van de fiscus;
- verplichtingen van de burger jegens de fiscus;
- fiscaalstrafrechtelijke bepalingen.

Naast de bepalingen van de Algemene wet inzake rijksbelastingen komen ook de relevante bepalingen van de Algemene wet bestuursrecht aan de orde.
Wegwijs in de Algemene wet inzake rijksbelastingen is uitstekend geschikt voor fiscale opleidingen aan universiteiten, hbo's en daarmee vergelijkbare praktijkopleidingen. De uitgave is tevens een praktisch naslagwerk voor belastingadviseurs en advocaten die de fiscale belangen van hun cliënten behartigen.

Mr.dr. R.M.P.G. Niessen-Cobben is specialist formeel belastingrecht bij RSM Nederland Belastingadviseurs N.V. te Eindhoven, tevens verbonden aan Bureau Vaktechniek RSM Nederland. Daarnaast is zij fiscaal advocaat bij Boskamp & Willems advocaten te Eindhoven en oud-universitair hoofddocent aan de Maastricht University. Verder is zij hoofdredacteur van het Tijdschrift voor Formeel Belastingrecht en rechter-plaatsvervanger. Zij publiceerde onder meer Wegwijs in de Fiscaliteit en Wegwijs in de Invordering.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
R.P.M.G. Niessen-Cobben
Uitgever
Sdu Uitgevers
ISBN
9789012398251
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juli 2016
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
342

Actuele bestsellers!

  • 25,99
  • 24,99
  • 24,99
  • 23,99
  • 23,00
  • 18,99
  • 15,99
  • 17,50
  • 15,00
  • 17,99