Wegens vakantie gesloten

Italië in augustus

Prijs € 16,50

Voor 21.00 besteld, morgen in huis.

Ook beschikbaar als:

Jarl van der Ploeg

Paperback | Juni 2019 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Italië in augustus begrijpen is Italië begrijpen. Want dit land draait niet om de zon, zoals de rest van de wereld, het draait om augustus. Het is een maand zo machtig dat al het andere ervoor moet wijken; de politiek, de maffia, het voetbal, zelfs de kerk. Iedere Italiaan weet: in Italië is alleen augustus echt heilig. Augustus is de maand waarin puberliefdes opbloeien en twintigers met hun strakke, zoute lijven door de branding flaneren. Het is de maand van de watermeloen, van de strandfeesten waar je biertjes lauw worden door de zon en de maand van heiligenfeesten. In augustus verruilt iedereen zijn stadse leven voor een bord spaghetti alle vongole in Rimini, Ventimiglia of Pietrasanta; plekken waar je ’s avonds kunt dansen aan zee. Volkskrant-correspondent Jarl van der Ploeg, wiens zomers zich al een leven lang in Italië afspelen, legt aan de hand van la bella stagione de Italiaanse volksaard uit. Waarom liggen linkse politici op Toscaanse stranden, terwijl die van rechts juist in Emilia-Romagna zonnen? Waarom drinken Italianen zo weinig tijdens hun strandfeesten en hoezo is de zee altijd leeg tussen een en vier ’s middags? En, zeker niet onbelangrijk, waarom moet je op een Italiaans strand nooit naast een oud vrouwtje zonder smartphone gaan liggen?

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Jarl van der Ploeg
Uitgever
Nijgh & Van Ditmar
ISBN
9789038806617
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juni 2019
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
216

Beschrijving

Italië in augustus begrijpen is Italië begrijpen. Want dit land draait niet om de zon, zoals de rest van de wereld, het draait om augustus. Het is een maand zo machtig dat al het andere ervoor moet wijken; de politiek, de maffia, het voetbal, zelfs de kerk. Iedere Italiaan weet: in Italië is alleen augustus echt heilig. Augustus is de maand waarin puberliefdes opbloeien en twintigers met hun strakke, zoute lijven door de branding flaneren. Het is de maand van de watermeloen, van de strandfeesten waar je biertjes lauw worden door de zon en de maand van heiligenfeesten. In augustus verruilt iedereen zijn stadse leven voor een bord spaghetti alle vongole in Rimini, Ventimiglia of Pietrasanta; plekken waar je ’s avonds kunt dansen aan zee.
Volkskrant-correspondent Jarl van der Ploeg, wiens zomers zich al een leven lang in Italië afspelen, legt aan de hand van la bella stagione de Italiaanse volksaard uit. Waarom liggen linkse politici op Toscaanse stranden, terwijl die van rechts juist in Emilia-Romagna zonnen? Waarom drinken Italianen zo weinig tijdens hun strandfeesten en hoezo is de zee altijd leeg tussen een en vier ’s middags? En, zeker niet onbelangrijk, waarom moet je op een Italiaans strand nooit naast een oud vrouwtje zonder smartphone gaan liggen?

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Jarl van der Ploeg
Uitgever
Nijgh & Van Ditmar
ISBN
9789038806617
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juni 2019
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
216

Actuele bestsellers!

  • 23,00
  • 5,00
  • 15,00
  • 26,99
  • 20,99
  • 34,95
  • 22,50
  • 20,99
  • 24,99
  • 23,99