Wegens hemelvaart gesloten

Prijs € 20,50

Uitverkocht

Jasmijn Derckx

Paperback | November 2017 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Wegens hemelvaart geslotenOver de gloriedagen en het verval van de katholieke kerkToen Martin Derckx in 1940 werd geboren, was zijn geboortedorp Meijel in de Peel nog voor honderd procent katholiek. Een dorp van gebed, vlaai en mirakels waar vrouwen na de geboorte van hun kind te biecht moesten om weer rein te worden en jongens werden aangewezen om priester te worden. Ook Martin werd 'geroepen' en vertrok als elfjarig jongetje naar het kleinseminarie. Zijn levenspad wijzigde echter van koers. Wat is er toch gebeurd met het machtige instituut gehuld in wierook en omgeven door de klanken van Ave Maria? Nadat haar vader wegens een ongeneeslijke ziekte voor euthanasie koos, dook Jasmijn Derckx aan de hand van zijn memoires in zijn geschiedenis en vond de antwoorden voor een generatie. Haar boek geeft een persoonlijk en een indringend beeld over de katholieke kerk op de grens van heden en verleden en is een ontroerende ode aan haar vader en zijn beste vriend.Voor iedereen die gelovig werd opgevoed en nu worstelt met moderne keuzes als euthanasie en echtscheiding of als direct betrokkene dit proces beter wil begrijpen.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Jasmijn Derckx
Uitgever
Paris Books
ISBN
9789492179814
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
November 2017
Categorie
Overig
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
300

Beschrijving

Wegens hemelvaart gesloten

Over de gloriedagen en het verval van de katholieke kerk

Toen Martin Derckx in 1940 werd geboren, was zijn geboortedorp Meijel in de Peel nog voor honderd procent katholiek. Een dorp van gebed, vlaai en mirakels waar vrouwen na de geboorte van hun kind te biecht moesten om weer rein te worden en jongens werden aangewezen om priester te worden. Ook Martin werd 'geroepen' en vertrok als elfjarig jongetje naar het kleinseminarie. Zijn levenspad wijzigde echter van koers.

Wat is er toch gebeurd met het machtige instituut gehuld in wierook en omgeven door de klanken van Ave Maria?

Nadat haar vader wegens een ongeneeslijke ziekte voor euthanasie koos, dook Jasmijn Derckx aan de hand van zijn memoires in zijn geschiedenis en vond de antwoorden voor een generatie. Haar boek geeft een persoonlijk en een indringend beeld over de katholieke kerk op de grens van heden en verleden en is een ontroerende ode aan haar vader en zijn beste vriend.

Voor iedereen die gelovig werd opgevoed en nu worstelt met moderne keuzes als euthanasie en echtscheiding of als direct betrokkene dit proces beter wil begrijpen.


Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Jasmijn Derckx
Uitgever
Paris Books
ISBN
9789492179814
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
November 2017
Categorie
Overig
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
300

Actuele bestsellers!

  • 23,00
  • 5,00
  • 15,00
  • 26,99
  • 20,99
  • 34,95
  • 22,50
  • 20,99
  • 24,99
  • 23,99