Wegen naar wijsheid Dl3B 2012 Leerboek

Prijs € 25,95

Niet beschikbaar

Ook beschikbaar als:

Ton Vink

Hardback | Maart 2012 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Wegen Naar Wijsheid (WNW) is een complete methode filosofie/levensbeschouwing voor de basisvorming en Tweede Fase van het VWO. Naast een aantal thema's komen belangrijke levensbeschouwelijke stromingen uit Oost en West aan de orde. WNW besteedt tevens aandacht aan vraagstukken rond burgerschap en ethiek.Na deel 2 splitst WNW zich in een derde, meer levensbeschouwelijk deel (3A) en een derde uitdrukkelijk filosofisch deel (3B). Het gaat hier om twee aparte boeken die beide voortbouwen op de eerste twee delen. Voor het Tweede Fase onderwijs wordt deze lijn doorgetrokken met de delen WNW 4A en WNW 4B.WNW is daarmee aantrekkelijk voor zowel scholen die filosofie als eindexamenonderdeel aanbieden als voor scholen die levensbeschouwing of godsdienst programmeren - al dan niet als eindexamenvak.WNW Deel 3B - Filosofiehst 1Wat is filosofie?hst 2Wat kun je zeker weten?hst 3Redeneren en argumenterenhst 4Denken over de menshst 5Over waarden en normenhst 6Kort historisch verzicht van de westerse filosofiehst 7Niet-westerse filosofie I: taoïsme en confucianismehst 8Niet-westerse filosofie II: hindoeïsme en boeddhismehst 9Niet-westerse filosofie III: Islamitische filosofie

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Ton Vink
Uitgever
Damon Educatie B.V.
ISBN
9789460360442
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Maart 2012
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
142

Beschrijving

Wegen Naar Wijsheid (WNW) is een complete methode filosofie/levensbeschouwing voor de basisvorming en Tweede Fase van het VWO. Naast een aantal thema's komen belangrijke levensbeschouwelijke stromingen uit Oost en West aan de orde. WNW besteedt tevens aandacht aan vraagstukken rond burgerschap en ethiek.
Na deel 2 splitst WNW zich in een derde, meer levensbeschouwelijk deel (3A) en een derde uitdrukkelijk filosofisch deel (3B). Het gaat hier om twee aparte boeken die beide voortbouwen op de eerste twee delen. Voor het Tweede Fase onderwijs wordt deze lijn doorgetrokken met de delen WNW 4A en WNW 4B.
WNW is daarmee aantrekkelijk voor zowel scholen die filosofie als eindexamenonderdeel aanbieden als voor scholen die levensbeschouwing of godsdienst programmeren - al dan niet als eindexamenvak.

WNW Deel 3B - Filosofie
hst 1Wat is filosofie?
hst 2Wat kun je zeker weten?
hst 3Redeneren en argumenteren
hst 4Denken over de mens
hst 5Over waarden en normen
hst 6Kort historisch verzicht van de westerse filosofie
hst 7Niet-westerse filosofie I: taoïsme en confucianisme
hst 8Niet-westerse filosofie II: hindoeïsme en boeddhisme
hst 9Niet-westerse filosofie III: Islamitische filosofie


Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Ton Vink
Uitgever
Damon Educatie B.V.
ISBN
9789460360442
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Maart 2012
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
142

Actuele bestsellers!

  • 25,99
  • 24,99
  • 24,99
  • 23,99
  • 23,00
  • 18,99
  • 15,99
  • 17,50
  • 15,00
  • 17,99