Weg van Filantropie

handboek voor samenwerking tussen grote gevers en non-profit organisaties

Prijs € 34,99

Niet beschikbaar

Hans Broodman, Vera Peerdeman

Hardback | Maart 2017 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Vraag nooit om een gift als je geld wilt werven voor je goede doel. Klinkt raar? Wij vinden van niet. Wij geloven dat dit uitgangspunt de enige manier is om je non-profit organisatie een flinke stap vooruit te laten maken. Om een betere aansluiting te vinden bij de mensen die je doel willen steunen. En om samen dit doel te bereiken. Fondsenwerving; veel goede doelen zijn er groot mee geworden. Veel mensen denken dat het daarbij draait om giften vragen, de hand ophouden. Oproepen als 'Help ons helpen, steun ons met uw gift' kennen we allemaal. Maar die tijd is voorbij. Fondsenwerving is nodig toe aan een transformatie. Met de introductie van Friendraising is hiermee een eerste stap gezet. Friendraising leidde een aantal jaren geleden tot een mentaliteitsverandering bij non-profit organisaties. Steeds vaker zien zij donateurs niet meer als wandelende portemonnees, maar als mensen die willen helpen de wereld een stukje beter te maken. Met wie je een relatie kunt aangaan die waarde heeft voor organisatie én gever. Desalniettemin draait het bij friendraising, net als bij fondsenwerving, om geven en nemen. In het laten verdwijnen van deze afhankelijkheid zien wij de volgende transformatie: het is tijd voor Filantropie. Filantropie gaat namelijk een stapje verder. Samenwerking staat daarbij centraal. Gever en non-profit hebben een gemeenschappelijk doel en trekken samen op om dit te bereiken. Niet altijd op dezelfde manier of met dezelfde bijdrage, maar wel gelijkwaardig. Een relatie van geven en geven. Per slot van rekening wil niet alleen de non-profit, maar juist ook de gever een bijdrage leveren aan een betere wereld. Vraag daarom nooit om een gift, maar geef iemand de kans om samen met jou een bijdrage te leveren.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Hans Broodman, Vera Peerdeman
Uitgever
Walburg Pers B.V., Uitgeverij
ISBN
9789462491403
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Maart 2017
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
160

Beschrijving

Vraag nooit om een gift als je geld wilt werven voor je goede doel. Klinkt raar? Wij vinden van niet. Wij geloven dat dit uitgangspunt de enige manier is om je non-profit organisatie een flinke stap vooruit te laten maken. Om een betere aansluiting te vinden bij de mensen die je doel willen steunen. En om samen dit doel te bereiken.
Fondsenwerving; veel goede doelen zijn er groot mee geworden. Veel mensen denken dat het daarbij draait om giften vragen, de hand ophouden. Oproepen als 'Help ons helpen, steun ons met uw gift' kennen we allemaal. Maar die tijd is voorbij. Fondsenwerving is nodig toe aan een transformatie. Met de introductie van Friendraising is hiermee een eerste stap gezet.
Friendraising leidde een aantal jaren geleden tot een mentaliteitsverandering bij non-profit organisaties. Steeds vaker zien zij donateurs niet meer als wandelende portemonnees, maar als mensen die willen helpen de wereld een stukje beter te maken. Met wie je een relatie kunt aangaan die waarde heeft voor organisatie én gever. Desalniettemin draait het bij friendraising, net als bij fondsenwerving, om geven en nemen. In het laten verdwijnen van deze afhankelijkheid zien wij de volgende transformatie: het is tijd voor Filantropie.
Filantropie gaat namelijk een stapje verder. Samenwerking staat daarbij centraal. Gever en non-profit hebben een gemeenschappelijk doel en trekken samen op om dit te bereiken. Niet altijd op dezelfde manier of met dezelfde bijdrage, maar wel gelijkwaardig. Een relatie van geven en geven. Per slot van rekening wil niet alleen de non-profit, maar juist ook de gever een bijdrage leveren aan een betere wereld. Vraag daarom nooit om een gift, maar geef iemand de kans om samen met jou een bijdrage te leveren.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Hans Broodman, Vera Peerdeman
Uitgever
Walburg Pers B.V., Uitgeverij
ISBN
9789462491403
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Maart 2017
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
160

Actuele bestsellers!

  • 15,99
  • 24,99
  • 23,00
  • 8,00
  • 15,00
  • 20,99
  • 23,95
  • 23,95
  • 15,00
  • 22,99