Weerbaarheid voor zorgprofessionals

Prijs € 42,95

Niet beschikbaar

Ingrid van Wezel

Paperback | Augustus 2015 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Als zorgprofessional heb je een verantwoordelijkheid en een groot belang om aan je eigen weerbaarheid te werken. Gelukkig kun je leren om op een positieve manier weerbaar te zijn. Weerbaarheid voor zorgprofessionals biedt je handvatten hiervoor.Veel mensen die beginnen met werken in de zorg verwachten dat de mensen die hulp vragen zich volgens de gangbare fatsoensnormen zullen gedragen. In de praktijk blijkt dat de hulpvrager, maar ook collega's of leidinggevenden, omgangsvormen kunnen hanteren die grensoverschrijdend zijn. Daarom is het belangrijk dat je weet wat je moet doen als je in je werk wordt geconfronteerd met ongewenste omgangsvormen.Weerbaarheid voor zorgprofessionals bespreekt signalen van ongewenst gedrag en begrippen uit de psychologie. Er wordt uitgelegd welk effect ongewenst omgangsvormen hebben op mensen. Hierbij wordt ingegaan op pesten, seksuele intimidatie, agressie en discriminatie.Ook wordt het bespreekbaar maken van het probleem en het zoeken van hulp en ondersteuning uitgebreid behandeld.Dit boek is geschreven voor (toekomstige) zorgprofessionals. Het helpt je jouw weerbaarheid te vergroten en leert je op welke manier je daarbij ondersteuning kunt vinden. Dat zal bijdragen aan een goede basishouding in je werk en aan je werkplezier.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Ingrid van Wezel
Uitgever
Bohn Stafleu van Loghum
ISBN
9789036807630
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Augustus 2015
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
42

Beschrijving

Als zorgprofessional heb je een verantwoordelijkheid en een groot belang om aan je eigen weerbaarheid te werken. Gelukkig kun je leren om op een positieve manier weerbaar te zijn. Weerbaarheid voor zorgprofessionals biedt je handvatten hiervoor.

Veel mensen die beginnen met werken in de zorg verwachten dat de mensen die hulp vragen zich volgens de gangbare fatsoensnormen zullen gedragen. In de praktijk blijkt dat de hulpvrager, maar ook collega's of leidinggevenden, omgangsvormen kunnen hanteren die grensoverschrijdend zijn. Daarom is het belangrijk dat je weet wat je moet doen als je in je werk wordt geconfronteerd met ongewenste omgangsvormen.

Weerbaarheid voor zorgprofessionals bespreekt signalen van ongewenst gedrag en begrippen uit de psychologie. Er wordt uitgelegd welk effect ongewenst omgangsvormen hebben op mensen. Hierbij wordt ingegaan op pesten, seksuele intimidatie, agressie en discriminatie.
Ook wordt het bespreekbaar maken van het probleem en het zoeken van hulp en ondersteuning uitgebreid behandeld.

Dit boek is geschreven voor (toekomstige) zorgprofessionals. Het helpt je jouw weerbaarheid te vergroten en leert je op welke manier je daarbij ondersteuning kunt vinden. Dat zal bijdragen aan een goede basishouding in je werk en aan je werkplezier.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Ingrid van Wezel
Uitgever
Bohn Stafleu van Loghum
ISBN
9789036807630
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Augustus 2015
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
42

Actuele bestsellers!

  • 25,99
  • 24,99
  • 24,99
  • 23,99
  • 23,00
  • 18,99
  • 15,99
  • 17,50
  • 15,00
  • 17,99