We moeten eens koffie drinken

over een creatieve industrie die niet bestaat

Prijs € 19,95

Voor 21.00 besteld, morgen in huis.

Koen van Vliet, Jozien Wijkhuijs

Paperback | Oktober 2015 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

'De creatieve industrie'. Het is een industriële mindset, een containerterm, een vorm van erkenning. Het is ook een bezuinigingsmaatregel, of zelfs een schaamlap, een muur van retoriek om het nog iets te laten lijken. Sommige ondernemers voelen zich thuis bij het idee van een creatieve industrie, anderen houden zich er zo weinig mogelijk mee bezig en weer anderen kunnen zich totaal niet vinden in de combinatie van de woorden 'creativiteit' en 'industrie'.Niemand weet wat de term 'creatieve industrie' precies inhoudt, toch hebben duizenden ondernemers, professionals, wetenschappers en beleidsmakers er in hun dagelijkse werk mee te maken. Zelden vragen we ons af: hoe kijken zij tegen dit begrip aan? Wat betekent ondernemen in deze industrie? Hoe definiëren zij de term? Welke rol heeft de creatieve industrie in onze samenleving? En wat drijft hen om hierin actief te zijn?We moeten eens koffie drinken is een verzameling verhalen van ondernemers en wetenschappers. Zij delen hun kijk op een maatschappelijke ontwikkeling waar ze, of ze dat willen of niet, onderdeel van zijn. Daarnaast plaatsen zij de creatieve industrie in een breder perspectief. De auteurs nemen je mee in hun verwondering over de opkomst van het creatief ondernemerschap en de groeiende aandacht voor deze industrie.We moeten eens koffie drinken bestaat uit interviews met Levi van Veluw Florentijn Hofman, Evana Kuik, Joost Seegers, Jeroen Everaert, Geert Mul, Roos Meerman, Brendan Walsh, Chris Gruijters, Dick Grinwis, Thomas Dahm, Yuri Landman, Juliet Gagnon, Banaz Palani en Floor Adams en Ruben Jacobs, Martijn Stevens, Arjan van den Born, Erik Stam en Caroline Hummels.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Koen van Vliet, Jozien Wijkhuijs
Uitgever
Eburon Business
ISBN
9789463010078
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Oktober 2015
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
160

Beschrijving

'De creatieve industrie'. Het is een industriële mindset, een containerterm, een vorm van erkenning. Het is ook een bezuinigingsmaatregel, of zelfs een schaamlap, een muur van retoriek om het nog iets te laten lijken. Sommige ondernemers voelen zich thuis bij het idee van een creatieve industrie, anderen houden zich er zo weinig mogelijk mee bezig en weer anderen kunnen zich totaal niet vinden in de combinatie van de woorden 'creativiteit' en 'industrie'.

Niemand weet wat de term 'creatieve industrie' precies inhoudt, toch hebben duizenden ondernemers, professionals, wetenschappers en beleidsmakers er in hun dagelijkse werk mee te maken. Zelden vragen we ons af: hoe kijken zij tegen dit begrip aan? Wat betekent ondernemen in deze industrie? Hoe definiëren zij de term? Welke rol heeft de creatieve industrie in onze samenleving? En wat drijft hen om hierin actief te zijn?

We moeten eens koffie drinken is een verzameling verhalen van ondernemers en wetenschappers. Zij delen hun kijk op een maatschappelijke ontwikkeling waar ze, of ze dat willen of niet, onderdeel van zijn. Daarnaast plaatsen zij de creatieve industrie in een breder perspectief. De auteurs nemen je mee in hun verwondering over de opkomst van het creatief ondernemerschap en de groeiende aandacht voor deze industrie.

We moeten eens koffie drinken bestaat uit interviews met Levi van Veluw Florentijn Hofman, Evana Kuik, Joost Seegers, Jeroen Everaert, Geert Mul, Roos Meerman, Brendan Walsh, Chris Gruijters, Dick Grinwis, Thomas Dahm, Yuri Landman, Juliet Gagnon, Banaz Palani en Floor Adams en Ruben Jacobs, Martijn Stevens, Arjan van den Born, Erik Stam en Caroline Hummels.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Koen van Vliet, Jozien Wijkhuijs
Uitgever
Eburon Business
ISBN
9789463010078
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Oktober 2015
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
160

Actuele bestsellers!

  • 23,00
  • 5,00
  • 15,00
  • 26,99
  • 20,99
  • 34,95
  • 22,50
  • 20,99
  • 24,99
  • 23,99