Wat werkt ?

de kern en de kracht van het maatschappelijk werk

Prijs € 20,00

Uitverkocht

Sjoerd de Vries

Paperback | Maart 2007 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Wat werkt er in de bulpverlening? Is bet de metbode of is bet de relatie met de client? Hoe belangraijk is de motivatie van de client? Wat is de invloed van de bulpverlener? Hebben Bewezen Effectieve Methoden inderdaad meer effect?Sjef de Vries geeft een kritisch overzicht van de huidige wetenschappelijke stand van zaken met betrekking tot deze vragen. Hij betoogt dat het niet de Bewezen Effectieve Methoden (evidence based practices) zijn die werken, maar dat het effect van hulpverlening wordt bepaald door de common factors, de gemeenschappelijke factoren die in alle vormen van hulpverlening aanwezig kunnen zijn. Aan de hand van wetenschappelijke onderzoeken toont hij aan dat maatschappelijk werkers juist goed zijn in het hanteren van die comm.,on factors en daarom effectief zijn.Wat werkt? Geeft een wetenschappelijke onderbouwing van de psychosociale hulpverlening. Hulpverleners vinden in dit boek niet alleen veel nieuwe, praktische inzichten in de hulpverlening en de implicaties daarvan, maar ook een wetenschappelijke ondersteuning van hun werk.Wat werkt? richt zich niet alleen op MW’ers, maar ook op jeugdhulpverleners, SPH’ers, SPV’ers, eerstelijnspsychologen en op iedereen die ge eresseerd is in de werking van de common factors. Ook voor lezers die niet wetenschappelijk onderlegd zijn, is het boek zeer goed leesbaar.‘…een goede onderbouwing, een stevige sokkel, waar bet maatschappelijk werk op voort kan bouwen. Dit belangrijke boek sluit wat dat betreft goed aan bij eerdere studies over de effectiviteit van het maatschappelijk werk (…) Dat draagr bij aan de groei van kennis in de sector.’ Prof. dr. Geert van der Laan

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Sjoerd de Vries
Uitgever
SWP, Uitgeverij B.V.
ISBN
9789066658219
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Maart 2007
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
171

Beschrijving

Wat werkt er in de bulpverlening? Is bet de metbode of is bet de relatie met de client? Hoe belangraijk is de motivatie van de client? Wat is de invloed van de bulpverlener? Hebben Bewezen Effectieve Methoden inderdaad meer effect?
Sjef de Vries geeft een kritisch overzicht van de huidige wetenschappelijke stand van zaken met betrekking tot deze vragen. Hij betoogt dat het niet de Bewezen Effectieve Methoden (evidence based practices) zijn die werken, maar dat het effect van hulpverlening wordt bepaald door de common factors, de gemeenschappelijke factoren die in alle vormen van hulpverlening aanwezig kunnen zijn. Aan de hand van wetenschappelijke onderzoeken toont hij aan dat maatschappelijk werkers juist goed zijn in het hanteren van die comm.,on factors en daarom effectief zijn.
Wat werkt? Geeft een wetenschappelijke onderbouwing van de psychosociale hulpverlening. Hulpverleners vinden in dit boek niet alleen veel nieuwe, praktische inzichten in de hulpverlening en de implicaties daarvan, maar ook een wetenschappelijke ondersteuning van hun werk.
Wat werkt? richt zich niet alleen op MW’ers, maar ook op jeugdhulpverleners, SPH’ers, SPV’ers, eerstelijnspsychologen en op iedereen die ge eresseerd is in de werking van de common factors. Ook voor lezers die niet wetenschappelijk onderlegd zijn, is het boek zeer goed leesbaar.
‘…een goede onderbouwing, een stevige sokkel, waar bet maatschappelijk werk op voort kan bouwen. Dit belangrijke boek sluit wat dat betreft goed aan bij eerdere studies over de effectiviteit van het maatschappelijk werk (…) Dat draagr bij aan de groei van kennis in de sector.’ Prof. dr. Geert van der Laan

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Sjoerd de Vries
Uitgever
SWP, Uitgeverij B.V.
ISBN
9789066658219
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Maart 2007
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
171

Actuele bestsellers!

  • 15,99
  • 24,99
  • 23,00
  • 8,00
  • 15,00
  • 20,99
  • 23,95
  • 23,95
  • 15,00
  • 22,99