Wat volgt op een vergissing…

Een Iraakse familiegeschiedenis

Prijs € 21,99

Uitverkocht

Ook beschikbaar als:

Paulien Bakker

Paperback | September 2019 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Omar heeft geen gemakkelijke puberteit. Hij groeit op in een politiek instabiel Irak, zijn moeder overlijdt als hij tien is, en in de ogen van zijn vader en oudste zus lijkt hij alles verkeerd te doen. Op zijn dertiende sluit hij zich aan bij IS, weet het kalifaat te bereiken en krijgt een bomgordel om. Zijn oom haalt hem terug, maar is Omar werkelijk radicaal-af? Paulien Bakker reist voor haar werk als journalist regelmatig naar Irak. In 2008 raakt ze bevriend met Omars vader en sindsdien komt ze als vriendin van de familie regelmatig over de vloer. Voor Omar is ze die gekke Nederlandse tante die hij kent vanaf zijn zevende. Vanuit deze unieke positie probeert Paulien te doorgronden hoe het kon dat Omar radicaliseerde. Een gevoelige, intelligente jongen die zich onbegrepen voelt en zoekt naar een eigen identiteit, heen en weer getrokken tussen geloof en twijfel, tussen adoratie voor de woorden van de imam en een fascinatie voor de boeken van Richard Dawkins. Een jongen, bovendien, die niet alleen staat. Want er dreigt een hele verloren generatie aan Omars in Irak te ontstaan. Wat volgt op een vergissing is een intiem portret van een zoekende jongen en een gezin dat zich staande moet houden in een door oorlog verscheurd land. Een boek over de moeizame relatie tussen het Westen en de Arabische wereld, en een welkome poging tot toenadering.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Paulien Bakker
Uitgever
Nijgh & Van Ditmar
ISBN
9789038805801
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
September 2019
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
288

Beschrijving

Omar heeft geen gemakkelijke puberteit. Hij groeit op in een politiek instabiel Irak, zijn moeder overlijdt als hij tien is, en in de ogen van zijn vader en oudste zus lijkt hij alles verkeerd te doen. Op zijn dertiende sluit hij zich aan bij IS, weet het kalifaat te bereiken en krijgt een bomgordel om. Zijn oom haalt hem terug, maar is Omar werkelijk radicaal-af?
Paulien Bakker reist voor haar werk als journalist regelmatig naar Irak. In 2008 raakt ze bevriend met Omars vader en sindsdien komt ze als vriendin van de familie regelmatig over de vloer. Voor Omar is ze die gekke Nederlandse tante die hij kent vanaf zijn zevende. Vanuit deze unieke positie probeert Paulien te doorgronden hoe het kon dat Omar radicaliseerde. Een gevoelige, intelligente jongen die zich onbegrepen voelt en zoekt naar een eigen identiteit, heen en weer getrokken tussen geloof en twijfel, tussen adoratie voor de woorden van de imam en een fascinatie voor de boeken van Richard Dawkins. Een jongen, bovendien, die niet alleen staat. Want er dreigt een hele verloren generatie aan Omars in Irak te ontstaan. Wat volgt op een vergissing is een intiem portret van een zoekende jongen en een gezin dat zich staande moet houden in een door oorlog verscheurd land. Een boek over de moeizame relatie tussen het Westen en de Arabische wereld, en een welkome poging tot toenadering.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Paulien Bakker
Uitgever
Nijgh & Van Ditmar
ISBN
9789038805801
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
September 2019
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
288

Actuele bestsellers!

  • 23,00
  • 5,00
  • 15,00
  • 26,99
  • 20,99
  • 34,95
  • 22,50
  • 20,99
  • 24,99
  • 23,99